Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Επίσκεψη δημοσιογράφων Γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνάντησή τους με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15.05.2012 στα πλαίσια της προσπάθειας για την τόνωση της τουριστικής κίνησης και την περαιτέρω προβολή του νησιού μας στην Γερμανική τουριστική αγορά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι εκπρόσωποι των Γερμανικών μέσων ενημερώθηκαν για το άνοιγμα των ανασκαφών του Ακρωτηρίου και επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και διαβεβαιώνοντας ότι θα φροντίσουν για την ανάδειξη του ιδιαίτερα σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου.
Στα πλαίσια της γνωριμίας τους με τα μοναδικά προϊόντα που παράγονται στο νησί μας, δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά μας, τη φάβα και το ντοματάκι. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου της Ένωσης Θηραϊκών Προϊόντων προκειμένου να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και παραγωγής κρασιού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουρισμό και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αριστείδης Χλωρίδης όσο και ο Σύμβουλος του Δημάρχου k. Λουκάς Μπελλώνιας έγινε σαφές ότι η οικονομική κρίση δεν έχει σε καμία περίπτωση επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η οποία παραμένει στη υψηλά επίπεδα που αρμόζουν σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό.
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και την εταιρεία Kamari Tours για την υποστήριξη τους.