Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

επιστολή ΠΕΔ στο Υπ. Εσωτερικών για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, με κοινοποίηση στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας,  σχετικά με "την επίσπευση διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού", έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:    

Με την παρούσα επιστολή  μου, ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί δήμοι και αφορά την αδυναμία, λόγω της περιόδου των εκλογών, αλλά και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου 2 και 8 μηνών, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου, στους τομείς των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα νησιά μας αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών. Ο πληθυσμός τους πολλαπλασιάζεται και οι δήμοι μας καλούνται ν΄ αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα θέματα καθαριότητας ύδρευσης και άλλα. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών αυτών με προσωπικό απασχόλησης ορισμένου χρόνου.
Βρισκόμαστε ήδη στο μήνα Μάιο και έχουμε αρχίσει προετοιμασίες για τη νέα τουριστική περίοδο. Μέχρι σήμερα όμως αδυνατούμε να προσλάβουμε το αναγκαίο προσωπικό. Παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε, πρώτον την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού και δεύτερον την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, έτσι ώστε να μειωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται (έγκριση από Διυπουργική, ΑΣΕΠ, κ.α.), έτσι ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα της έγκαιρης και μέσα από διαφανείς διαδικασίες και με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.