Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου (14.5) - αποφάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σχετικά με την συνεδρίαση στις 14.5 του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρεται ότι,

Για τον καθορισμό των εδρών των ταξί, την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων χθές 14.5.2012 σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τον καθορισμό μίας έδρας για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (ΤΑΞΙ) ανά νησί στις Κυκλάδες. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
“Η απόφαση του καθορισμού μίας έδρας σε κάθε νησί θα συμβάλει στη δίκαιη κατανομή των δικαιωμάτων όλων των αυτοκινητιστών αλλά και στην επιβίωση των ταξί και των ορεινών περιοχών των νησιών”, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Ο Περιφερειάρχης στην εισήγησή του για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από πόρους του ΕΣΠΑ ανέφερε πως πρέπει να γίνει “στροφή στην κάλυψη της τοπικής αγοράς και της τοπικής ζήτησης σε όλες τις περιόδους του χρόνου και επεσήμανε πως “πέραν του προγράμματος στήριξης των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ είναι απαραίτητη η δημιουργία  αποτελεσματικού μηχανισμού στήριξης που να λαμβάνει υπ’όψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου και το αυξημένο κόστος παραγωγής και να διερευνήσει πέραν της πληροφόρησης και ενημέρωσης και άλλους τρόπους πληρωμής”.

Έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, την επέκταση του προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την Προμήθεια μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού και σε μεγάλα νησιά (άνω των 4.000 κατοίκων). Πλέον, τα νησιά τα οποία θα ωφεληθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται συνολικά σε τριάντα τρία.

Παράλληλα, ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καταδίκασε την προ ημερών επίθεση σε βάρος του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη
 χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και προκλητική.