Τρίτη, Μαΐου 15, 2012

νομίσματα και υποδιαιρέσεις του ευρώ με ανάγλυφη την Σαντορίνη (σ.σ. "κόντρα" στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει την χώρα να φλερτάρει με την ...δραχμή!)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Η «Σαντορίνη, το νησί από λάβα / Santorini, the island of lava», είναι ο τίτλος της "Επιμελημένης Σειράς Ελληνικών Κερμάτων Ευρώ", που θα διατεθεί εντός των προσεχών μηνών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για ένα από τα προϊόντα που συμπεριλήφθηκαν στο Νομισματικό Πρόγραμμα της χώρας για το έτος 2012 και θα διατεθεί σε συσκευασία απλού εντύπου Blister, στην περιορισμένη ποσότητα των 20.000 τμχ και με τιμή 20€ έκαστο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Συγκεκριμένα κάθε συσκευασία περιέχει οκτώ (8) κέρματα ευρώ διαφορετικών αξιών (2€, 1€, 0,50€, 0,20€, 0,10€, 0,05€, 0,02€, 0,01€).
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές (συλλέκτες / έμποροι / επιχειρηματίες) μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Θήρας (Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου – τηλ. 2286360101 και 109) προκειμένου να καταχωρηθεί και να προωθηθεί το σχετικό αίτημά τους, εγκαίρως, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προϊόν για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί μεγάλη ζήτηση από την εμπορική και συλλεκτική αγορά τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.