Τρίτη, Απριλίου 17, 2012

"πειρατές" και στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της "παράταξης των πειρατών",

Δράση και στη Σαντορίνη για το κόμμα των Πειρατών,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το "Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας" θα συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου 2012 με υποψήφιο από τη Σαντορίνη.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι επίσημα Πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.
 Μετά την επισημοποίηση  από τον  Άρειο Πάγο , τα πρώτα μέλη του στη Σαντορίνη οργανώνονται  μέσω του διαδικτύου  και τοπικών συναντήσεων.

 Σχετικά με το κίνημα των Πειρατών διεθνώς αξίζει να αναφέρουμε οτι,

Υπάρχουν 57 ιδρυμένα και 22 επίσημα αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 19 Βουλευτές και 201 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.
Τα μέλη του κόμματος διεθνών αγωνίζονται να προωθήσουν και να επεκτείνουν τις ιδέες που ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια στη Σουηδία για:
Πλήρη Διαφάνεια του Δημόσιου Τομέα, Προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών ελευθεριών, Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright,
Αλλαγές στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες, που οδηγούν σε πανάκριβα φάρμακα, ανθρώπινες απώλειες κι άδικη εκμετάλλευση.
Παράλληλα, τα Κόμματα Πειρατών κάθε χώρας εστιάζουν σε ζητήματα των χωρών τους, σε πλαίσιο μεταξύ τους ανεξαρτησίας , έχοντας βασικές Αξίες όπως: η ψηφιακή, συμμετοχική, η Άμεση Δημοκρατία, η ενίσχυση του Διαχωρισμού των Εξουσιών, ο σεβασμός της Προσωπικής Ζωή, η εξάλειψη των Ιδιωτικών Μονοπωλίων, η ελεύθερη πρόσβαση στην Γνώση και τον Πολιτισμό, η Ανθρώπινη Ελευθερία και Αξιοπρέπεια, το δικαίωμα Ασφαλούς Ύπαρξης.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
 Πιστεύουμε στην άμεση συμμετοχική δημοκρατία και σας καλούμε κοντά μας να αγωνιστούμε μαζί για ένα καλύτερο μέλλον και σας λέμε :
Είμαι πειρατής γιατί το λειτουργικό σύστημα "Μεταπολίτευση Ι" και όλες οι επόμενες εκδόσεις του, έχουν τόσα κενά ασφαλείας και bugs όσες δεν είχαν όλες οι εκδόσεις των windows μαζί.
Έγινα πειρατής, γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να τους λέω ότι προσπάθησα να έχουν ένα καλύτερο αύριο και όχι να απολογούμαι για την αδράνεια και την καμένη γη που τους παρέδωσα.
Έγινα πειρατής γιατί δεν ψάχνω ένα πεφωτισμένο ηγέτη να με οδηγήσει.
Ψάχνω ένα αφυπνισμένο σύνολο που θέλει να προσπαθήσει να πάρει πίσω ότι του στέρησαν, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.
Είμαι τυχερός που το βρήκα....

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κόμματος: www.pirateparty.gr