Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

"παράπονα" και από την ΠΕΔ...

Επιστολή προς την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και την Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας,  σχετικά με τη «διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου» έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής :
   
Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή μου ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, σας εκφράζω τη δυσαρέσκεια των αιρετών αλλά και των πολιτών των Κυκλάδων, διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί τα νησιά μας στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά είναι πηγή των πολιτιστικών αξιών της χώρας μας από αρχαιοτάτων χρόνων και θεματοφύλακας των παραδόσεών μας. Στα νησιά αυτά γεννήθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και ο πρώτος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής , ο Συριανός Δημήτριος Βικέλας. 
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός της επιτροπής σας,  σε ότι αφορά την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας υπήρξε τουλάχιστον ατυχής.
Σας προσκαλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να επανεξετάσετε το σχεδιασμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας, του σημαντικού αυτού συμβόλου των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμπεριλάβετε σε αυτήν αιγαιοπελαγίτικα νησιά, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τους αιγαιοπελαγίτες νησιώτες οι οποίοι φυλάσσουν και προβάλλουν σε όλη την οικουμένη την ελληνική ιδέα.
Προσδοκώντας ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.