Τρίτη, Απριλίου 17, 2012

ζήτω το αποχετευτικό δίκτυο! όχι του αρχαίου Βυζαντίου, αλλά, της… σύγχρονης Θήρας…

Ως ενα απο τα καλύτερα υλοποιούμενα δημόσια συγχρηματοδοτούμενα έργα επιλέγει απο το Υπ. Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα την "ειδική υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" το έργο "ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Περίσας δήμου Θήρας" ως παράδειγμα καλής προόδου υλοποίησης έργου.
Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι απο πλευράς της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΥΑ Θήρας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπ. Περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς και γενικότερα την πορεία του.
Την παρουσίαση του έργου έκαναν ο δήμαρχος της Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Νίκος Μάινας.
Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε πρίν απο λίγες ημέρες, είχε τίτλο "Απο τον σχεδιασμό στην υλοποίηση.. έργα Δήμων με την υποστήριξη του ΕΠΠΕΡΑΑ" και έγινε παρουσία του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη έργων και καλών πρακτικών απο Δήμους που υλοποιούν έργα του Ε.Π. "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" και η παρουσίαση της "διαδρομής" τους απο τον σχεδιασμό και την ένταξή τους μέχρι την υλοποίηση και την ολοκλήρωσή τους.
Παράλληλα, στόχος του Υπουργείου ήταν η ανάδειξη "καλών πρακτικών υλοποίησης σε όλα τα επίπεδα ενός έργου" με δεδομένο οτι μέσα στο 2012 (σύμφωνα πάντοτε με το υπουργείο..) στόχος είναι να πραγματοποιηθούν μαζικές συμβασιοποιήσεις έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ, οπότε, καλό θα είναι να δούν οι .. επόμενοι δικαιούχοι τι .. έκαναν οι «καλοί» προηγούμενοι και προχώρησαν τα έργα τους….