Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

τοπικό παράρτημα Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου σχετικά με τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στην Τ.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,
 
H Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας ζητά τη συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών αυτών για φέτος, μετά και την απόφαση του Ζ΄  Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Παράλληλα ζητά τη διασφάλιση χρηματοδότησης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και τη διάθεση πόρων για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους, για την απασχόληση ανέργων. 
Τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την επαρκή χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να μην υπάρξει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και παράλληλα οικονομική επιβάρυνσή τους.
Στο συνεχή μας αγώνα ενάντια στην προσπάθεια υποβάθμισης του πλέον δημοκρατικού θεσμού, καλούμε όλους τους πολίτες των νησιών μας, να σταθούν στο πλάι των δημοτικών αρχών, έτσι ώστε να ανατραπούν οι καταδικαστικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μνημονιακές αποφάσεις.