Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

πρόγραμμα «Ανακύκλωσης Γυαλιού 2012» του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης Γυαλιού, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος στο νησί μας.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις περιοχές του Καμαρίου, της Περίσσας, του Περίβολου, του Αγ. Γεώργιου, της Βλυχάδας και του Πύργου.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, με αποτέλεσμα να συλλεχθούν 195.000 κιλά γυάλινων συσκευασιών και να οδηγηθούν προς ανακύκλωση, με όλα τα οφέλη που έχει αυτό για το νησί μας.
Συνολικά από το νησί μας έγιναν 15 αποστολές φορτίων γυαλιού με μέσο όρο φορτίου αποστολής τα 8.870 κιλά.
Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Δήμος Θήρας από τώρα εξασφάλισε με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. την υλοποίηση του προγράμματος και για τον επόμενο χρόνο. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Λουκά Μπελλώνια, ο πρώτος στόχος για το 2013 είναι να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα πλέον σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές του νησιού μας και ο δεύτερος στόχος είναι ο διπλασιασμός των ποσοτήτων γυαλιού που θα συλλεχθούν. 
Αυτό θα επιτευχτεί με τον έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό του προγράμματος, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2013.
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα κατά την πρώτη πιλοτική χρονιά εφαρμογής του και δεσμεύεται να συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις που ενισχύουν την ανακύκλωση και κατ επέκταση την εκτροπή ολοένα και μεγαλύτερων ποσοτήτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση.