Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2012

o ΣΥΡΙΖΑ για τις δομές ΚΔΑΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για τις δομές Κ.Δ.Α.Π.

Στα ερωτήματά μας, η απάντηση του Υπουργείου παρακάμπτει εκ του πονηρού το μέλλον των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ μετά το 2013, αφήνοντας στην άγνοια και στην εργασιακή ανασφάλεια πάνω από 1100 εργαζομένους.
Επίσης, ενώ η διετής παράταση των Πλαισίων Στήριξης (ΕΣΠΑ) αποτελεί μια συνήθη πρακτική, η οποία θα μπορούσε να δώσει έστω μια πρόσκαιρη λύση, ο Υπουργός δε δεσμεύεται ούτε καν για αυτό.
Φράσεις όπως, «στόχος της συγχρηματοδοτούμενης δράσης δεν είναι η επιχορήγηση της λειτουργίας των Δομών παροχής Φύλαξης και Φροντίδας. Στόχος της Δράσης είναι η εξυπηρέτηση των γυναικών στην προσπάθεια τους για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής που πραγματοποιείται μέσω της χορήγησης εντολών τοποθέτησης των παιδιών τους στις Δομές, εφόσον αυτές πληρούν τις προυποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα και κατατάσσονται σε αντίστοιχο μητρώο της ΕΕΤΑΑ» εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας, εμπλέκοντας τις έννοιες του στόχου και των μέσων πραγμάτωσής του.
Για κάθε εχέφρονα άνθρωπο είναι δεδομένο ότι χωρίς τη λειτουργία των δομών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι μητέρες για τις οποίες επιθυμείται η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.   
Εμείς, στο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κάνουμε σαφές ότι θα συνεχίσουμε να ρωτάμε και να απαιτούμε σταθερή και πλήρους ωραρίου απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού και δομές κοινωνικής πρόνοιας που να ανακουφίζουν την οικογένεια και να προάγουν την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση.