Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2012

η Π.Ε.Δ. για τις Δ.Ο.Υ.

Συνάντηση με το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Δεκαβάλλα, πραγματοποίησαν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Μ. Μποτζάκης και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Αττικής και Κυκλάδων, Ρένα Υφαντή, προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις νησιωτικές Δ.Ο.Υ., μετά δε και την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την κατάργηση των περισσοτέρων Δ.Ο.Υ στις Κυκλάδες.
Ειδικότερα θα παραμείνουν σε λειτουργία οι Δ.Ο.Υ. Σύρου και Νάξου, οι οποίες θα πρέπει να εξυπηρετήσουν ένα νησιωτικό νομό με 24 κατοικημένα νησιά και με εντονότατα προβλήματα ενδοσυγκοινωνίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ζήτησαν από τον κο Δεκαβάλλα τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να μην εφαρμοσθεί ο σχεδιασμός για την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, όπως είναι σήμερα συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των νησιωτών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συμβάλλοντας στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των Κυκλάδων.
Ο κος Δεκαβάλλας στέκεται αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων  στις Δ.Ο.Υ. τα οποία άλλωστε σε ότι αφορά την κατάργηση των Δ.Ο.Υ., είναι και αιτήματα τόσο των αιρετών, αλλά και του συνόλου των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών.
Ο κος δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι έχει γίνει παρέμβαση ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας, κατά των προαναφερομένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ., τονίζοντας για μία ακόμη φορά την συνταγματική έννοια της νησιωτικότητας και την αρχή της εξυπηρέτησης του πολίτη σε τοπικό επίπεδο. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και η υποστελέχωση γενικότερα των δημοσίων υπηρεσιών οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα θα οδηγήσουν στην οικονομική οπισθοδρόμηση των νησιών.
Οι δήμοι μας στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων όχι μόνο για τη συνέχιση της λειτουργίας των αναγκαίων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και για την περαιτέρω στελέχωσή τους, έτσι ώστε και ο κάθε νησιώτης να απολαμβάνει τις υπηρεσίες εκείνες που του αναλογούν  και να μην είναι πολίτης γ΄ κατηγορίας.