Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

τυπικά πραγματοποιήθηκαν οι φετινές μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Σαντορίνη

Με λαμπρότητα και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση των σχολείων της Σαντορίνης στον κεντρικό δημόσιο δρόμο που οδηγεί στην πλατεία των Φηρών.
Οι μαθητές και μαθήτριες με υποδειγματικό τρόπο και με την σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρέλασαν τηρώντας τις παραδόσεις της χώρας και αναδεικνύοντας την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.
Στην παρέλαση συμμετείχε ομάδα στρατευμένων της 134 Πτέρυγας Μάχης της Σαντορίνης καθώς και σύλλογοι του νησιού, οι συμμετέχοντες στους οποίους φορούσαν παραδοσιακές στολές.
Πλήθος κόσμου, κυρίως οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν, παρακολούθησε και φέτος την κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στα Φηρά, ενω αξίζει να σημειωθεί οτι όλοι οι μαθητές και μαθήτριες παρέλασαν με υποδειγματικό τρόπο, κάτι για το οποίο θα αισθάνονται περήφανοι τα επόμενα χρόνια...

Με το τέλος της παρέλασης ακολούθησε η καθιερωμένη παρουσίαση των χορευτικών σχημάτων του Δήμου Θήρας με τους μαθητές και τις μαθήτριες να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. 
Της παρέλασης είχε προηγηθεί  δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων της κεντρικής πλατείας από τις Αρχές του νησιού, ακολούθησε η παρέλαση, ενώ με το τέλος της οι Αρχές του νησιού πρόσφεραν σε όλους όσους συμμετείχαν κεράσματα και γλυκά.

Γιορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού, με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων και των συλλόγων των χωριών να καταθέτουν στεφάνια στα ηρώα στην μνήμη των πεσόντων του πολέμου, ενω στο πλαίσιο των μαθητικών εκδηλώσεων οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων απάγγειλαν ποιήματα και είπαν τραγούδια που είχαν μάθει στο σχολείο τους.