Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2012

έργα ύψους 1,3 εκ. ευρώ στα νησιά των Κυκλάδων, έπειτα από εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.

Σημαντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης συνεργασιών, που πρόκειται να συμβάλλουν στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων στην περιοχή των Κυκλάδων, πήραν το “πράσινο φως” από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε πριν λίγες ημέρες  στη Ρόδο.

Έπειτα από εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου, επικυρώθηκαν προγραμματικές συμβάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ.

Εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για αξιοποίηση βάσης δεδομένων του ΟΚΧΕ (Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης της Ελλάδος) και του Εθνικού Κτηματολογίου με τη σύμπραξη των αρμόδιων Υπουργείων, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 940.000 €.

Θετική ήταν η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφορικά με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για την υλοποίηση του προγράμματος «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας», ένα πολύ σημαντικό έργο που διεξάγεται στα νησιά των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 300.000 €.

Επίσης, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Ιστορικού Αρχείου Κυκλάδων θα υλοποιηθεί το έργο Εντοπισμού, καταγραφής, ταξινόμησης και προβολής (μέσω καταλογογράφησης σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, δημιουργίας βάσης δεδομένων και επιλεκτικής ψηφιοποίησης) του αρχειακού πολιτιστικού αποθέματος Κυκλάδων από τα ΓΑΚ Αρχεία Νομού Κυκλάδων, προϋπολογισμού 50.000 €. η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο τα πολύτιμα Αρχεία του Νομού Κυκλάδων, τα οποία και κινδυνεύουν να καταστραφούν ή και να χαθούν δεδομένου του γεωγραφικού κατακερματισμού των Κυκλάδων, και της συχνής καταστροφής πολύτιμου αρχειακού υλικού από άγνοια ή αποθήκευση σε ακατάλληλους χώρους, να διασωθούν να συγκεντρωθούν και να ταξινομηθούν.