Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

η ένωση των Δήμων του Ν. Αιγαίου για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κο Κων/νο Αρβανιτόπουλο, με αφορμή το «πρόβλημα που έχει προκύψει από την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου»,  έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :

«Η εφαρμογή των απεχθών μέτρων του Ν. 4046/2012, έχουν σημαντικές παρενέργειες στην ατομική και κοινωνική μας ζωή, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, θέλω να σας θέσω το πρόβλημα που έχει προκύψει από την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το Πανεπιστήμιό μας λειτουργεί στον ιδιαίτερα ευαίσθητο εθνικά και κοινωνικά αιγαιοπελαγίτικο χώρο και έχει προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες, τόσο στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση των νησιών μας, όσο και στην προβολή αυτών στο διεθνή χώρο.
Αντί, η Πολιτεία λοιπόν να λάβει υπόψη της το επιστημονικό έργο του Πανεπιστημίου, αλλά και την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου, όπως προβλέπει και το Σύνταγμά μας, προχωρεί σε μείωση των οικονομικών πόρων προς αυτόν , αλλά κυρίως στη μείωση και στην απόλυση προσωπικού. Οι ενέργειες αυτές έχουν πρώτα από όλα τις αρνητικές επιπτώσεις τους στους συνανθρώπους μας που χάνουν την εργασία τους, παρά το ότι καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες, ενώ παράλληλα θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για το προσφερόμενο έργο και το μέλλον του.
Ως Υπουργός Παιδείας σας ζητούμε να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση , οποιουδήποτε εργαζόμενου από το Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό, τον πλέον σημαντικό φορέα γνώσης για τα νησιά μας, ο οποίος συμβάλλει στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή τους.
Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, θα πρέπει να στηρίζουμε τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, για τα παιδιά μας που μορφώνονται σε αυτά και που είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτής της χώρας.».