Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2012

νέα μοντέρνα εμφάνιση για την πολυβραβευμένη Σαντορίνη Μπουτάρη...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οινοποιείου,

Η Σαντορίνη Μπουτάρη, το κρασί που ανέδειξε τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως και που έχει αποκτήσει φανατικούς λάτρεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλάζει εμφάνιση αποκτώντας μια καινούργια, μοντέρνα εντυπωσιακή ετικέτα, εμπνευσμένη από το μαύρο χρώμα της λάβας και το λευκό του ασβέστη των κυκλαδίτικων σπιτιών.

Το κρασί «φάρος» του Οινοποιείου Μπουτάρη στη Σαντορίνη, έχει διακριθεί 12 φορές μέχρι σήμερα σε σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου. Η τρέχουσα σοδειά του 2011 χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική και βραβεύτηκε με 90/100 από το περιοδικό Wine & Spirits στα πλαίσια της τυφλής γευσιγνωσίας που έγινε για την ανάδειξη των 100 καλύτερων Οινοποιείων της Χρονιάς 2012.

Η Σαντορίνη Μπουτάρη είναι ένα κρασί με ιδιαίτερη μεταλλικότητα που εκφράζει στο έπακρο το χαρακτήρα της ποικιλίας Ασύρτικο, μια από τις πιο ευγενής λευκές ποικιλίες αμπέλου της Μεσογείου. Είναι ένα κρασί με λαμπερό κίτρινο χρώμα, με αρώματα από εσπεριδοειδή κυρίως ροδάκινου. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της αλκοόλης και της οξύτητας του. Στο στόμα είναι μαλακό, ελαφρά λιπαρό, ζεστό, με αρώματα σύκου και δαμάσκηνου και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Η Σαντορίνη Μπουτάρη 2011 είναι ένα κρασί εκφραστής του “terroir” / οινοπέδιου Σαντορίνη.
Περισσότερες πληροφορίες για το οινοποιείο της Σαντορίνης αλλά και για την Σαντορίνη Μπουτάρη μπορείτε να βρείτε στο www.boutari.gr