Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

η Ελληνική Στατιστική Αρχή ζητά συνεργάτες

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της,

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, καταρτίζει κάθε χρόνο μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών από το οποίο επιλέγει με ένα αξιοκρατικό σύστημα βαθμολόγησης, τους ιδιώτες που θα ασχοληθούν με τη συλλογή των στατιστικών στοιχείων των διενεργούμενων ερευνών.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛ. ΣΤΑΤ. καλεί  τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες  που είναι τουλάχιστον απόφοιτοι εξαταξίου Γυμνασίου ή Λυκείου, ηλικίας από 21 έως 69 ετών, να εγγραφούν στο μητρώο Ιδιωτών συνεργατών με αίτησή τους, που θα υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της www.statistics.gr  στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛ.ΣΤΑΤ.»,  από 14-11-2012 μέχρι 14-12-2012.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι ,  ενώ  υπάλληλοι (μόνιμοι και με σύμβαση εργασίας Αορίστου Χρόνου) Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α και λοιπών Δημοσίων Οργανισμών, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Έργο του Ιδιώτη Συνεργάτη είναι η συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η εργασία εκτελείται εκτός γραφείου, κυρίως με προσωπικές συνεντεύξεις,  χωρίς υποχρέωση τήρησης ωραρίου εργασίας. Η απασχόληση αυτή δεν αποτελεί εξαρτημένη εργασία ούτε θεωρείται κατοχή δεύτερης θέσης, για όσους παράλληλα εργάζονται.
                                                                                           
Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.statistics.gr στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Υπηρεσία Στατιστικής Νομού Κυκλάδων στα τηλέφωνα 2281082332, 2281085134, 2281085129.

    
Παράλληλα, και σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η Ελληνική Στατιστική Αρχή καθ όλη την διάρκεια του χρόνου πραγματοποιεί έρευνες και επεξεργάζεται τα στοιχεία που της παραδίδονται, προκειμένου να επιτελεί το έργο της, στην παροχή αξιόπιστων και δωρεάν στοιχείων σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, υπηρεσίες και Αρχές της Ελλάδας της και του εξωτερικού, σχετικά με σημαντικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Για τον λόγο αυτό ενημερώνει, και ζητά από τους πολίτες, ιδιώτες και επαγγελματίες, να παραδίδουν στους συνεργάτες της, κάθε στοιχείο και πληροφορία που εξυπηρετεί την σωστή συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και κατ επέκταση την αξιοπιστία των ερευνών.

Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται, δημοσιεύονται σε μορφή γενικών στατιστικών πινάκων και χρησιμοποιούνται από τις Κρατικές Υπηρεσίες Προγραμματισμού, τις επιχειρήσεις και γενικά από κάθε ενδιαφερόμενο δωρεάν, ενώ παράλληλα αποστέλλονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την λήψη Κοινοτικών Αποφάσεων. 
Η παροχή στοιχείων στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία είναι υποχρεωτική ενώ η εμπιστευτικότητα των στοιχείων διασφαλίζεται πλήρως σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις έρευνες και τα αποτελέσματά τους, μπορείτε να επισκέπτεσθε την σελίδα της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας που ενημερώνεται καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, στην διεύθυνση : www.statistics.gr 
Για πληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε και με τους εργαζόμενους στα κατά τόπους γραφεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Αυτήν την περίοδο, η Ελληνική Στατιστική Αρχή και σε συνδυασμό με αυτές που υλοποιούνται σε ετήσια βάση, πραγματοποιεί έρευνες σε δείγματα επιχειρήσεων σε κάθε νησί των Κυκλάδων, σχετικά με τις κενές θέσεις εργασίας, την διάρθρωση των επιχειρήσεων, την διαχείριση της ακίνητης περιουσίας καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές επιχειρήσεις.
Τα ερωτηματολόγια των ερευνών καλούνται να συμπληρώνουν οι ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες, Ν.Π.Δ.Δ. ή οι λογιστές τους, με σκοπό την παροχή αξιόπιστων στοιχείων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.