Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

επίσκεψη στα Δωδεκάνησα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Σε  Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Κω βρέθηκε στις 26, 27, 28 και 29 Αυγούστου ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιo και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε νησιά του Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας του στα νησιά του Ν. Αιγαίου, ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε συνολικά 11 νησιά (Σίφνο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Κω), με στόχο να ενημερώσει τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών για τις βασικές κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής, πρωτογενούς παραγωγής,  προστασίας του φυσικού, θαλάσσιου και πολιτισμικού πλούτου καθώς και τις βασικές προτεραιότητες των Κανονισμών των αντίστοιχων ταμείων χρηματοδότησης για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Από το φθινόπωρο, ο Νίκος Χρυσόγελος θα επισκεφθεί κι άλλες Περιφέρειες της χώρας με στόχο την κατάλληλη κι έγκαιρη προετοιμασία των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στην Τήνο στις 9 Ιουλίου, ο Νίκος Χρυσόγελος είχε ενημερώσει και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Ν. Αιγαίου για την εξέλιξη των συζητήσεων και των νομοθετικών διαδικασιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με τους 5 βασικούς τομείς των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών πολιτικών.

Επίσης, ένας από τους στόχους της περιοδείας στα νησιά, ήταν η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και στενής συνεργασίας με νέους και γενικότερα ενεργούς πολίτες  για μεταφορά εμπειριών - καλών πρακτικών, στήριξης πρωτοβουλιών κι άσκησης πολιτικής πίεσης για δημιουργία θέσεων εργασίας στα νησιά.