Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

συναντήσεις της Γ.Γ της ΑΔΑ στη Σύρο

Έμφαση στη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με τους τοπικούς φορείς της Σύρου, με στόχο την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, έδωσε η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ, κα Χριστιάνα Καλογήρου, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα, πρώτη ημέρα της επίσκεψης της στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η κα Καλογήρου συζήτησε επίσης με το χωρικό αντιπεριφερειάρχη κ.Γεώργιο Πουσσαίο για τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας, στα οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων φορέων η ΑΔΑ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στόχος είναι η επίλυση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, όπως για παράδειγμα σε θέματα που αφορούν τη διευκόλυνση των διαδικασιών οριοθέτησης ρεμάτων και χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων.

Συζητήθηκε και το θέμα της προώθησης του αιτήματος για την ακτοπλοϊκή,  και ενδεχομένως και αεροπορική, σύνδεση Μυτιλήνης- Σύρου.
Ο κ.Πουσσαίος προέβαλλε την αναγκαιότητα ανάληψης κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προβολή του Αιγαίου ως ενιαίο σύνολο, και η Γενική Γραμματέας της ΑΔΑ δεσμεύτηκε για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας.