Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη νέα Γ.Γ. της ΑΔΑ

Στην έδρα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Μέγαρο Πρασσακάκη στην Ερμούπολη πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου, συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τη νέα Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Καλωσορίζοντας την κα. Καλογήρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος ευχήθηκε «καλή δύναμη» στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει και τόνισε την εξαιρετική συνεργασία του φορέα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των κατά τόπους Ο.Τ.Α., αλλά και της Α.Δ.Α. όποτε παρέστει ανάγκη, ευχόμενος αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί, πάντα με στόχο το καλό των νησιών των Κυκλάδων.

Η κα. Καλογήρου δήλωσε πως έχει «παρακολουθήσει το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων» και προσβλέπει σε μια συνεργασία, η οποία θα «ξεπερνά το αυστηρό θεσμικό πλαίσιο», επεκτεινόμενη σε ανάπτυξη δημιουργικών συνεργειών για την επίλυση συγκεκριμένων, σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κυρίως εκ φύσεως, τα νησιά μας, τονίζοντας την «ανάγκη μείωσης των επιμέρους δαπανών –όπως επιβάλλουν άλλωστε και οι ανάγκες των καιρών– μέσα από τις συνέργειες αυτές». 

Μετά την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Επιμελητηρίου, η κα. Καλογήρου δε δίστασε να παραδεχθεί πως είναι «εντυπωσιασμένη από όλα όσα έχει καταφέρει το Επιμελητήριο Κυκλάδων εφαρμόζοντας τόσο επιτυχημένα το μοντέλο της ακτινωτής ανάπτυξης με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα, επιτυγχάνοντας τον εκμηδενισμό, σε πολλές περιπτώσεις, των αποστάσεων και φέρνοντας τους επιχειρηματίες των Κυκλάδων πιο κοντά». Δήλωσε δε πως αυτό που αποτελεί καθημερινή πρακτική για το Επιμελητήριο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για τη Δημόσια Διοίκηση, όσο και για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, που έχει υπό την εποπτεία της ένα μεγάλο αριθμό νησιών.