Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2012

όμορφες θρησκευτικές γιορτές…

Σύμφωνα με ανάρτηση του όμορφου και διαρκώς ανανεούμενου στην ενημέρωση, σε θέματα σχετικά με τις τοπικές λατρευτικές εκδηλώσεις των ορθόδοξων Ναών της Σαντορίνης, www.armenisths.blogspot.gr

Με τη συμπλήρωση των 350ετών από τα εγκαίνια του Ιστορικού Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού τηςΘεοτόκου «Παναγία η Μεσανή», που βρίσκεται στο Καστέλι του Εμπορείου της Σαντορίνης έγιναν οι λατρευτικές εκδηλώσεις του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας την επομένη ημέρα  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ Νικολάου.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ανάλογο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο μας, σχετικά με τον αναφερόμενο ναό του καστελιού «Παναγία Μεσανή» η οποία είναι μια πανέμορφη εκκλησία χτισμένη κατά την περίοδο (1537-1660), και το ξυλόγλυπτο τέμπλο της είναι από το 1883.
Επίσης ο αναφερόμενος ναός έχει ένα από τα ομορφότερα καμπαναριά της περιοχής μας

Ενώ, δύο ημέρες μετά, και σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση της σελίδας : www.armenisths.blogspot.gr

Εορτασμός Αγίας Αθηνάς στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης 1.9.2012
«Σήμερα γιορτάζουμε την αρχή της Ινδίκτου, ήτοι του νέου εκκλησιαστικού έτους καθώς επίσης και την μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Παρθένων και Ασκητριών μετά του διδασκάλου αυτών, αλλά και άλλων Αγίων ....
Μία εξ αυτών είναι και η Αγία Αθηνά, της οποίας ανάλογος ναός βρίσκεται και στην περιοχή του Ακρωτηρίου, παραπλεύρως του δρόμου που οδηγεί προς την παραλία Καμπιά του Ακρωτηρίου Σαντορίνης.
Ο νεόκτιστος μικρός και γραφικός ναός, είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και προσαρμοσμένος με την νησιωτική μας παράδοση.
Στον εορτασμό της περιοχής χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες:
Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος, καθώς και ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ Παύλος.
Επίσης παραβρέθηκε και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσιώτισσας (στο Προυσσό της Ευρυτανίας) και συντοπίτης μας, Πατέρας Χρυσόστομος Δρόσος.