Τρίτη, Ιουλίου 10, 2012

Santorini biennale 2012, and the show goes on....

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών,

Την Κυριακή 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συναυλία του συγκροτήματος Euphoria, για τον εορτασμό της έναρξης της έκθεσης Once Upon A Sponge, στο beach bar “Ταξίδι”, που βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Εμπορείου, μέσα στο παλιό εργοστάσιο τοματοπολτού.
Η έκθεση Once Upon A Sponge, που διοργανώνεται από τη δημιουργική πλατφόρμα papairlines, πρωτοπαρουσιάστηκε στο TAF στην Αθήνα, 10/5/2012-16/6/2012 ενω στην Σαντορίνη αποτελεί μέρος της 1ης Biennale Σαντορίνης και θα διαρκέσει μέχρι τις 30/09/2012.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η έκθεση Once Upon A Sponge φιλοδοξεί να προβάλει τις διαφορετικές εκφάνσεις του σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός (design) δεν είναι μόνο κάτι που βλέπουμε στις βιτρίνες ακριβών καταστημάτων, αλλά και κάτι με το οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε όλοι καθημερινά: από μία επιγραφή και ένα ευρέως αναγνωρισμένο επώνυμο έπιπλο έως ένα ραβασάκι και μια αυτοσχέδια κατασκευή η οποία προσαρμόζει τυχαία, διαθέσιμα υλικά. Ο σχεδιασμός ασχολείται με τον εντοπισμό, την ανάλυση και την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, καθώς επίσης και με το σχολιασμό κοινωνικών φαινομένων και συμπεριφορών.

Πολλά, όμορφα και ενδιαφέροντα σχετικά με την ολη διοργάνωση μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα της στην διεύθυνση : http://www.santorinibiennale.gr/