Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

σχετικά με την απεργία της ΠΝΟ

Την απογοήτευσή του για την άκαμπτη στάση που επιδεικνύει η ΠΝΟ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, τονίζοντας πως «η συνδικαλιστική ηγεσία των Ελλήνων ναυτεργατών δεν φαίνεται ότι μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει για τον Αιγαιοπελαγίτη να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι επικοινωνίας του και να μη του στερείται το δικαίωμα της μετακίνησής του».
Ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος μόλις το προηγούμενο Σάββατο είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων του Αιγαίου και ζητώντας να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου, υπογράμμισε επίσης σήμερα ότι «οι νησιώτες επιβιώνουν στο Αρχιπέλαγος με πολλές θυσίες και στερήσεις, και δεν είναι μόνο το πλήγμα που δέχεται η τουριστική μας βιομηχανία. Είναι και η αναγκαιότητα για ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδοσία αγαθών, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας για κάθε Αιγαιοπελαγίτη.


Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Τσακίρη, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας,  
Ένα ακόμη πλήγμα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έρχεται να προστεθεί στην ήδη ταλαιπωρημένη (ή πολύπαθη) εικόνα του ελληνικού τουρισμού, με την εξαγγελία της απεργίας των εργαζομένων στα πλοία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που κηρύχθηκε για την Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη. Συγχρόνως η εξαγγελθείσα απεργία για τη Μεγάλη Πέμπτη των οδηγών των ΚΤΕΛ επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις λίγες ελπίδες τουριστικής ανάκαμψης που έχει για φέτος η Ελλάδα.
Δυστυχώς, ο συνδικαλιστικός ναρκισσισμός δεν δείχνει να έχει όρια στην χώρα μας, αφού προσβλέπει σε πρόσκαιρα  οφέλη για το στενό κλαδικό του  συμφέρον , αδιαφορώντας αν τελικά οι ενέργειες αυτές αποδειχθούν, μεσοπρόθεσμα, ότι λειτουργούν σε βάρος των δικών τους συμφερόντων. Όμως, η εξαιρετικά ζημιογόνος δράση των απεργιών αυτών στον τουρισμό, τον μοναδικό αναπτυξιακό κλάδο της χώρας  μας, επηρεάζει καίρια την απασχόληση και το περιφερειακό εισόδημα στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία για την χώρα.