Τετάρτη, Απριλίου 11, 2012

επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης

Την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου Σαντορίνης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (11.4.2012) στις 10.00 ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος συνοδεία του δήμαρχου Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπ. Πολιτισμού.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού καθώς και ο δήμαρχος Σαντορίνης αγόρασαν από τα εκδοτήρια στην είσοδο του χώρου τα πρώτα εισιτήρια που εκδόθηκαν, επτά χρόνια μετά την διακοπή της λειτουργίας του προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου του στεγάστρου.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του χώρου, ως του σπουδαιότερου προϊστορικού οικισμού στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Υπουργείου που υπερέβαλαν εαυτό ώστε με το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού ο χώρος να μπορέσει να υποδεχθεί το κοινό.

Ο Δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Ζώρζος ευχαρίστησε με την σειρά του τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Αλιβιζάτο για το άμεσο προσωπικό του ενδιαφέρον ως προς την επαναλειτουργία του χώρου ενώ δήλωσε ότι έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ θα διατεθεί προσωπικό του δήμου Σαντορίνης για την φύλαξη του χώρου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.




Άνοιξε σήμερα Μ. Τετάρτη για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Σαντορίνης μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου.
Η παραλαβή του έργου «Ανάδειξη, Διαμόρφωση και Αντικατάσταση Στεγάστρου Αρχαιολογικού Χώρου Ακρωτηρίου Θήρας» έγινε από τον εργοδότη, την  «Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρία», ενώ το έργο παρέλαβε για χρήση ο φορέας λειτουργίας, δηλαδή η ΚΑ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.
«Το Ακρωτήρι είναι ένας πολύ σημαντικός χώρος, ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Τον θέλουμε ανοιχτό, προσβάσιμο, εξωστρεφή αλλά και ασφαλή. Η εμπειρία της επίσκεψης στο Ακρωτήρι είναι μοναδική» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, διέθεσε προσωπικό του δήμου Θήρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες, συμπληρωματικά προς το υφιστάμενο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 10 π.μ. ως τις 5 μ.μ.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σαντορίνης,

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου είναι ανοικτός στο κοινό από σήμερα το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 11 Απριλίου 2012.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Ακρωτήρι προκειμένου να εποπτεύσει τις διαδικασίες επαναλειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου. Κατά την επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο, με τον οποίο για σημαντικό χρονικό διάστημα είχε στενή, θετική και εποικοδομητική συνεργασία προκειμένου να είναι ανοικτός ο αρχαιολογικός χώρος με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ο Δήμος Θήρας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλιβιζάτο για τις συντονισμένες ενέργειες και την επιμονή του προκειμένου να αρθούν τα ποικίλα εμπόδια για την απόδοση του χώρου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης.
Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου οι κ.κ. Αλιβιζάτος και Ζώρζος συζήτησαν θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού που αφορούν στο νησί, όπως η τουριστική κίνηση, η ανταγωνιστικότητα των τιμών, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις κ.α.


Φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του χώρου μπορείτε να δείτε εδώ:  
http://www.exoumekaileme.com/2012/04/blog-post_05.html