Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

αναπτυξιακά προγράμματα από την ΠΝΑ ..

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας για την ενημέρωση των επενδυτών σε θέματα αναπτυξιακών προγραμμάτων σας γνωρίζουμε τα εξής:

A.      Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής φακέλου από 1 Απριλίου 2012 έως 30 Απριλίου 2012 στα πλαίσια εφαρμογής του νέου επενδυτικού νόμου, (α) σχετικό, που αφορά την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας με την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων όπως παρακάτω:
• Περιφερειακή συνοχή: επενδυτές με σχέδια που καλύπτουν τοπικές ανάγκες ή αξιοποιούν τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
• Τεχνολογική ανάπτυξη: επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να επενδύσουν στην καινοτομία και να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά την επιχείρηση τους.
• Νεανική επιχειρηματικότητα: επιχειρήσεις νέων από 20 έως 40 ετών.
• Μεγάλα επενδυτικά σχέδια: επενδυτές με σχέδια ύψους τουλάχιστον 50.000.000€.
• Ολοκληρωμένα πολυετή επενδυτικά σχέδια: επιχειρηματίες με σχέδια υλοποίησης ολοκληρωμένων πολυετών (2 – 5 έτη) σχεδίων επιχειρήσεων, για τις οποίες έχει παρέλθει πενταετία από τη σύστασή τους, άνω των 2.000.000€. Στόχος είναι ο τεχνολογικός, διοικητικός οργανωτικός και επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός.
• Γενική επιχειρηματικότητα: για κάθε επιχειρηματία που δεν εντάσσεται σε προηγούμενη κατηγορία.
Τα είδη των ενισχύσεων έχουν μία από τις μορφές: φορολογική απαλλαγή, επιχορήγηση, επιδότηση, ευνοϊκά δάνεια ή συνδυασμό των προηγούμενων.
B.      Ταυτόχρονα είναι σε ισχύ το Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι 10 kWp, το οποίο έχει εφαρμογή σε κτηριακές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή στέγαση πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.


Επίσης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μας ενημερώνει ότι,

Ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2012 η Υποδοχή των Επενδυτικών Προτάσεων όλων των κλάδων για επιχορήγηση. Η περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την 30η Απριλίου.

Η Υποδοχή των Επενδυτικών Προτάσεων προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ, γίνεται μέσω ΥΠΑΑΝ, από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών της Περιφέρειας Αττικής (Κοραή 4, 6ος όροφος, τηλ: 210 3258800-04).
Οι Επενδυτικές Προτάσεις υποβάλλονται στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τα στοιχεία των οποίων καταγράφονται παρακάτω.
Μέσω του www.ependyseis.gr  και των Γραφείων Εξυπηρέτησης Επενδυτών οι επενδυτές μπορούν να ενημερώνονται για τις διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής, των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αλλά και για τις λεπτομέρειες επιλεξιμότητας δραστηριοτήτων και δαπανών στο πλαίσιο των Γενικών Καθεστώτων του 3908/11:    

Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Κυκλάδων
Νέα Ηλεκτρονική Διεύθυνση grependyton@1730.syzefxis.gov.gr
Αριθμός νέου Τηλεφώνου 22810 98.810 Αλέξανδρος Σπόντης, Άρης Μπαρδάκος
       
Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών Δωδεκανήσου
Ηλεκτρονική Διεύθυνση investors.dod@pnai.gov.gr
Αριθμός  Τηλεφώνου  22410 36.200, 26.182 22410 25.852  Χαριστούλα Χατζημανώλη, Κατερίνα Σαμουράκη