Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

λεφτά υπάρχουν.. (!)

ελπίζουμε στα καθ’ημάς να υπάρχουν -κι απ'οτι φαίνεται υπάρχουν..- με διαφορετικό τρόπο απο αυτόν που υπήρχαν στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου (εν έτη 2009...)!

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε στις 3.2.2012 με μοναδικό θέμα τον οικονομικό προϋπολογισμό του δήμου Σαντορίνης του 2012, ο οποίος και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος της Σαντορίνης Νίκος Ζώρζος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης της συνετής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου, σημειώνοντας ότι κατά το 2011 έγιναν αρκετές περικοπές εξόδων πλήν όμως δεν φαίνεται η ανάγκη να υπάρξουν νεότερες.  
Στην εισήγησή του ανέφερε ότι ο δήμος δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγο της καλής διαχείρησης που γίνεται και των προσπαθειών που έγιναν για το κλείσιμο «μαύρης τρύπας» σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια του 2011 υπήρξε η ανάγκη να εφαρμοστεί αυστηρά ο Καλλικράτης, καθώς και ότι τα χρήματα του τελεφερίκ διατίθενται για συγκεκριμένα έργα. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι προβλέπεται μείωση των εσόδων και εξ αιτίας της παύσης πολλών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που υποστήριζαν οικονομικά την Αυτοδιοίκηση όπως ο Θησέας, ενώ κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων του αναφέρθηκε αναλυτικά σε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής και στα ποσά που τους αναλογούν.
Από πλευράς αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Σιγάλας αναφέρθηκε σε σοβαρές καθυστερήσεις έργων και σε εγκατάλειψη στα περισσότερα χωριά του νησιού καθώς και σε αναξιοποίητα χρήματα που βρίσκονται στο ταμείο του δήμου αναφέροντας το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έκανε λόγο για «λιγότερο κακή διαχείρηση» από την προηγούμενη δημοτική αρχή καθώς και για επιλογές σε έργα που δεν προσφέρουν ανάπτυξη.


Συμπληρωματικό και σε δεύτερη σκέψη,
ή, …η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο -μας-…(!)
Κοινή μάλλον σκέψη των περισσοτέρων μοιάζει να είναι το γεγονός ότι πέρα από τα οικονομικά δεδομένα και τις συνθήκες στον Δήμο Σαντορίνης, μια ανάγκη που αναδεικνύεται πλέον είναι οι καλύτερες συνεργασίες, προσπάθειες και η στήριξη στο κομμάτι του πολιτισμού.
Σε πιο απλά ελληνικά, υπάρχει ζωή και πέρα από την οικονομία….