Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Τουρισμός και Γαστρονομία στο προσκήνιο - 8ο IMIC 2012

Το διήμερο 15 και 16 (Τετάρτη και Πέμπτη) Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Ledra Marriott στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC με στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό, με τίτλο : Τουρισμός και Γαστρονομία στο Προσκήνιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών
Ο παγκόσμιος τουρισμός είναι στη μέση μιας απίστευτης στροφής στον τρόπο που οι άνθρωποι προγραμματίζουν σήμερα τις διακοπές τους. Ο σύγχρονος τουρίστας απαιτεί ολοένα και περισσότερο αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια του και όχι απλά το παραδοσιακό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα».
Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται επίσης αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα. Ωστόσο, παρά την ανοδική ζήτηση στον τομέα αυτό καταγράφεται πολύ λίγη συστηματική έρευνα και μελέτη για το θέμα.
Το 8ο ετήσιο συνέδριο της καθιερωμένης σειράς IMIC έχει ως στόχο να φέρει κοντά όλους εκείνους που σχετίζονται με το ρόλο της γαστρονομίας στον τουρισμό και θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν τον αναβαθμισμένο ρόλο που μπορεί να έχει στο μέλλον.
Ομιλητές και συμμετέχοντες στο φετινό IMIC θα διερευνήσουν τρόπους και πρακτικές για τον σχεδιασμό και την προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα αναδείξουν την ξεχωριστή γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου και τα προϊόντα του προσελκύοντας παράλληλα περισσότερους και «ποιοτικότερους» τουρίστες.

Την διοργάνωση των συνεδρίων IMIC αναλαμβάνει η «Ηλιότοπος Συνέδρια»
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  2286024758

Η Ηλιότοπος Συνέδρια είναι ο κλάδος του Ομίλου Ηλιότοπος ο οποίος από το 1993 ειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων κάθε τύπου.
Η Ηλιότοπος Συνέδρια είναι επαγγελματίας οργανωτής συνεδρίων και διοργανώνει με δικής της πρωτοβουλία και ευθύνη διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις ενώ επίσης διοργανώνει, μετά από ζήτηση, συνέδρια ιδιωτικών επιχειρήσεων, κρατικών φορέων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, επιστημονικών εταιρειών, διεθνών οργανισμών κλπ.

Για να δείτε κατάλογο των συνεδρίων που έχει οργανώσει ήκαι υλοποιήσει η Ηλιότοπος Συνέδρια μπορείτε να επισκεφθείτε την διευθυνση www.heliotopos.conferences.gr