Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2011

ακόμη κι αν βρέξει, οι υπηρεσίες δηλώνουν έτοιμες


Την κατάρτιση κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων αποφάσισαν οι φορείς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Πουσσαίου.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμενικό Σώμα, Ναυτική Βάση Σύρου, Αστυνομική Διεύθυνση, Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, 90 ΜΕ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Νοσοκομείο Σύρου, ΔΕΥΑ, Διεύθυνση Δασών κ.ά.) προκειμένου να ληφθούν μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στα νησιά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά η χαρτογράφηση κινδύνου πλημμυρών, η κατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων, η συντήρηση του οδικού δικτύου και ο καθαρισμός φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων, καθώς και ο έλεγχος και καθαρισμός κοιτών ρεμάτων. Επίσης, αποφασίστηκε η κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων – Οργάνωση Εθελοντισμού σε επίπεδο Δήμων και η διοργάνωση ημερίδας για προώθηση εθελοντισμού.