Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2011

γιορτινή εκδήλωση του δήμου για τα παιδιά

Χριστούγεννα για τα παιδιά στην Σαντορίνη
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Σαντορίνης, διοργανώνεται εκδήλωση, θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» που απευθύνεται στα παιδιά -και τους γονείς τους- και θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens, το οποίο παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου HIPPO.



Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο:
για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας την Τρίτη 27η Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:30 και
για τα παιδιά του Δημοτικού την Τετάρτη 28η Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17.30

Πρόκειται για ένα συμμετοχικό εργαστήρι. Τα παιδιά σε πρώτη φάση, μέσα από ασκήσεις επαφής και εμπιστοσύνης, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια γνωριμίας και ρυθμού, συνθέτουν μία ομάδα. Ακολουθεί η αφήγηση του παραμυθιού. Σταδιακά διαμορφώνονται μικρότερες ομάδες, όπου τα παιδιά δραματοποιούν σκηνές με τη βοήθεια των εμψυχωτών, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια ρόλων. Τέλος στήνεται εκπαιδευτικό δράμα με θέμα την ιεράρχηση των ανθρώπινων αξιών. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και επεξεργάζονται έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά συντροφικότητα.
Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δύο ώρες και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας, το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή, η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν, με χειροτεχνίες που έχουν φτιάξει οι μαθητές και οι μαθήτριες, όλα τα σχολεία της Σαντορίνης.