Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Super Cup (League...) εκ των υστέρων...

φωτογραφία ανεβάσαμε; δεν είχαμε προλάβει..
κείμενο με το τέλος της διοργάνωσης συντάξαμε; δεν είχαμε προλάβει..
αλλά, τα καταφέραμε σήμερα...

Σε ρυθμούς Super Cup κινήθηκε για αρκετές ημέρες η Σαντορίνη


Συμβολικό χαρακτήρα απέκτησε ο αγώνας για τον τελικό του πρωταθλήματος Super Cup Volley League 2010 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης. Σπάζοντας τα καθιερωμένα, οι παίκτες και οι αποστολές των 2 ομάδων ταξίδεψαν μαζί και έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο, ενώ η επιλογή ο αγώνας να πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια αποτέλεσαν μια μεγάλη νίκη του αθλητικού πνεύματος που βρίσκεται πολύ μακριά από τις αντιπαραθέσεις -και τα επεισόδια- που ενίοτε βλέπουμε να συμβαίνουν εντός κι εκτός των γηπέδων.

Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ κ. Ορφανός μας είπε οτι, «ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου της Σαντορίνης καθώς τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ όλοι όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλη διοργάνωση. Η ίδια ικανοποίηση εκφράστηκε από τους παίκτες καθώς και απο όλους όσους συμμετείχαν στις αποστολές των δύο ομάδων. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που επιμείναμε να φιλοξενήσουμε τον αγώνα στο νησί μας, κάθε κόπος από πλευράς όλων όσων συνεργάστηκαν σε αυτόν τον στόχο άξιζε τον κόπο.»

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, μία μέρα νωρίτερα στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου έγινε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών, των δύο προπονητών και των αρχηγών των ομάδων, ενώ ακολούθησαν οι προπονήσεις του Ολυμπιακού (18.00-19.30) και του Παναθηναϊκού (19.30-21.00) στον χώρο του γηπέδου όπου φιλοξενήθηκε ο αγώνας.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι των «αιωνίων» αντιπάλων δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής. «Είναι ευχάριστο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της Αθήνας και θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα σε ένα μέρος που δεν διεξάγονται υψηλού επιπέδου αγώνες» εξομολογήθηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων, ενώ ο προπονητής των Πρασίνων κ. Στέλιος Καζάζης ευχόταν «αυτό το παιχνίδι να είναι ένα βήμα που θα ενώσει, παρά θα χωρίσει». Από πλευράς Ολυμπιακού ο ιταλός τεχνικός της ομάδας Φάμπιο Γκουλινέλι είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που οι «αιώνιοι» συναντώνται σε τελικό Σούπερ Καπ, και μάλιστα σε ένα τόσο όμορφο μέρος όπως στη Σαντορίνη».

Ως προς το «αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι», ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο 4 σετ ενώ η αποχώρηση των φιλάθλων και των δύο ομάδων από το γήπεδο έγινε ομαλότατα με χαρακτηριστικό του πολύ καλού κλίματος που υπήρξε, το γεγονός ότι με την λήξη του αγώνα βρέθηκαν μαζί να συζητούν το αποτέλεσμα καθώς και το ότι είχαν την χαρά να δούν στο νησί μια τόσο σημαντική και θεαματική διοργάνωση.

Η διοργάνωση του Super Cup 2010 ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στις Κυκλάδες με τόσο μεγάλες ομάδες της Α1 κατηγορίας, μιας και πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός που λαμβάνει χώρα πριν την έναρξη του Εθνικού Πρωταθλήματος.

Παρα.. αθλητικά..!
Το πρωί της ημέρας του αγώνα αντιπροσωπείες των δύο ομάδων επισκέφθηκαν τα Δημοτικα Σχολεία των Φηρών, του Καρτεράδου και του Καμαρίου όπου μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς μαθητές, ενώ πριν την έναρξη του Super Cup Volleyleague 2010 έγινε αγώνας επίδειξης μεταξύ των γυναικείων ομάδων «Ηφαίστου Σαντορίνης» - Παναξιακού.