Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

Γυμνάσιο και Λύκειο Θήρας. Οι μαθητές τους στις Βρυξέλλες

Περιβαλλοντική Διάκριση για το Γυμνάσιο και Λύκειο Θήρας. Μαθητές των σχολείων θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν την εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μας παρείχαν εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων,
Στα πλαίσια των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που σκοπό έχουν την ενημέρωση, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας πάνω σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα, το Γυμνάσιο Θήρας σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Θήρας πραγματοποίησε κατά το σχολικό έτος 2009 – 2010 το πρόγραμμα:
«Αειφόρος Ανάπτυξη στην Σαντορίνη – Το χθες, το σήμερα, το αύριο».
Τα σχολεία μας συνεργάστηκαν με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού" στο πλαίσιο του προγράμματος «Αειφόρο Αιγαίο».

Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης υλοποίησης του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της αποτελεσματικής συνεργασίας των σχολείων μας, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού επέλεξε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα δύο σχολεία της Σαντορίνης να παρουσιάσουν την εργασία τους στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο 2010, εκπροσωπώντας τη μαθητική νεολαία της χώρας μας. Αντιπροσωπεία μαθητών από τα 2 σχολεία, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές τους, θα παρουσιάσουν στις αρχές Δεκεμβρίου την πρότασή τους για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Σαντορίνη και τις ανησυχίες τους για το μέλλον. Πέρα από την παρουσίαση, η επίσκεψη στις Βρυξέλλες θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις ευρωπαϊκές πολιτικές που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την νησιωτικότητα και συνεπώς θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Η πρόσκληση αυτή από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι τεράστια τιμή για τα σχολεία της Σαντορίνης, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του νησιού μας, καθώς αποτελεί όχι μόνο επιβράβευση του κόπου και του χρόνου 52 μαθητών και 4 εκπαιδευτικών (Καρολίνα Ρικάκη και Νικόλας Σαμαράς για το Γυμνάσιο, Πόπη Πεδιαδίτη και Λουκάς Λυγνός για το Γενικό Λύκειο), αλλά ταυτόχρονα προβολή των σχολείων μας και του νησιού μας στο εξωτερικό.
Αξίζουν τα παιδιά μας τέτοιου είδους εμπειρίες και οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να τις έχουν!