Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2010

Επιμελητήριο - επίσημη έναρξη γραφείου Σαντορίνης

Με ανακοίνωσή του,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μας προσκαλεί στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 18:30, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πενταετούς επιχειρηματικού προγράμματός του, μέρος του οποίου ήταν η ίδρυση και λειτουργία γραφείων σε επτά νησιά.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η «Παρουσίαση των δράσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη του»
και στο δευτερο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Ιδέες και μέθοδοι προσαρμογής στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον» με εισηγητή τον Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκι.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή την επίσημη έναρξη της ολοκληρωμένης λειτουργίας του γραφείου του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη.

Με τη λειτουργία των γραφείων αυτών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έρχεται πιο κοντά στους επιχειρηματίες και αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα, αποκτώντας ενεργή παρουσία στα οκτώ μεγαλύτερα νησιά του Νομού (Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σύρο και Τήνο). Σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν το «Σπίτι του Κυκλαδίτη Επιχειρηματία», είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διασυνδεδεμένα - σε πραγματικό χρόνο - τόσο με την έδρα του Επιμελητηρίου στη Σύρο, όσο και μεταξύ τους για άμεση και απρόσκοπτη ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών.
Με χωρητικότητα 75-100 ατόμων, τα γραφεία έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και σαν μίνι-συνεδριακά κέντρα, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια ή συναντήσεις τοπικών φορέων.
Με τη χρήση του συστήματος τηλεδιάσκεψης, ανεξάρτητα από τον τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, είναι δυνατή η παρακολούθηση και η ενεργός συμμετοχή των μελών, ταυτόχρονα από 8 σημεία, εκμηδενίζοντας έτσι τις αποστάσεις που είναι και το κύριο πρόβλημα στη συνοχή του Νομού μας.

Πραγματοποιήθηκε έτσι, το όραμά μας για ένα Επιμελητήριο για όλες τις Κυκλάδες, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα όχι μόνο για την αποκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών του, αλλά και για την επιτόπια παροχή των σύγχρονων υπηρεσιών που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει με σκοπό την ενίσχυση της θέσης των επιχειρήσεων-μελών του στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά.

Το γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σαντορίνη, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005. Σε αυτή την εκδήλωση, ερχόμαστε να κάνουμε μαζί σήμερα, τον απολογισμό του γραφείου μας και να αξιολογήσουμε τις υποδομές, αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρει πλέον στα μέλη του στη Σαντορίνη.

Κατά την εκδήλωση, θα γίνει, επίσης, παρουσίαση της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine, στόχος της οποίας είναι να αναδείξει την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα των νησιών και να δημιουργήσει «δρόμους» καλύτερης εμπορικής αξιοποίησης για τα παραδοσιακά και τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
Θα ακολουθήσει ομιλία του Δρ. Γιάννη Κριτσωτάκι, ειδικού σε θέματα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και καταξιωμένου συνεργάτη επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών, με θέμα «Ιδέες και μέθοδοι προσαρμογής στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον» (θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων).

Πραγματοποιούμε σήμερα την εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της ολοκληρωμένης λειτουργίας του γραφείου μας στη Σαντορίνη, έχοντας στα χέρια μας υποδομές και εργαλεία, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μαζί την επερχόμενη δύσκολη περίοδο για την εθνική και την τοπική οικονομία. Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας τη χαρά και την ικανοποίησή μας για τη λειτουργία του γραφείου και να θέσουμε από κοινού τα θεμέλια μιας νέας εποχής για την επιχειρηματικότητα, κάνοντας την αρχή από αυτή την εκδήλωση.