Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

Sea Diamond - once more...

ή, τρίτη και φαρμακερή...

Φαίνεται οτι το 'χει η μέρα σήμερα, διαφορετικά δεν εξηγείται το φαινόμενο του μπαράζ υλικού και ανακοινώσεων που διακινούνται στο διαδίκτυο σήμερα σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου Sea Diamond στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το "Βήμα" αλλά και την ανάρτηση του κειμένου (που αφορά στα αποτελέσματα των μελετών αλλά και την στο εξής στάση) της οργάνωσης "Αρχιπέλαγος" (σσ που είχε γραφτεί πολύ νωρίτερα και κυκλοφόρησε στο newsletter του Οκτωβρίου)  εξεδώθει σήμερα νεότερη ανακοίνωση απο την ομάδα save santorini, την οποία επίσης φιλοξενούμε σε αυτη σελίδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τελευταίας,
Για άλλη μια φορά οι επιστημονές μιλούν για τους κινδύνους του ναυαγίου και η πολιτεία αδρανεί, αφήνοντας την πλοιοκτήτρια εταιρεία Louis Hellenic Cruises να ισχυρίζεται οτι έχει δαπανήσει 25 εκατομύρια ευρώ, ότι όλα είναι τέλεια ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στη Σαντορίνη από το ναυάγιο του Sea Diamond!
Γιατί κανένας αρμόδιος κρατικός φορέας δεν έχει κάνει μία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της απάντλησης και αφήνουν την εταιρεία Louis Cruises να υποστηρίζει ότι θέλει?
Που είναι η έκθεση του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου που παρακολούθησε το έργο της απάντλησης το 2009?
Ποιος είναι τελικά πιο αρμόδιος να μας ενημερώσει για τα τοξικά και επικίνδυνα υλικά που κρύβει μέσα του το κουφάρι του Sea Diamond? Οι επιστήμονες ή η πλοιοκτήτρια εταιρεία? Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως τα οικονομικά συμφέροντα του πλοιοκτήτη θα επιτρέψουνε στην αλήθεια να βγει στην επιφάνεια ή θα την "πνίξουνε" και αυτή όπως το Sea Diamond?

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ