Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2010

Οι φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης.


Ενδιαφέρον και πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών Θήρας με 13 εκδηλώσεις που φιλοδοξούν να καλύψουν όλα τα γούστα.

Οι δύο πρώτες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ενώ η επόμενη αναμένεται να γίνει 25,26,27 Ιουνίου στον «θόλο» του Οινοποιείου Μπουτάρη με την παράσταση «η χώρα των πουλιών» που αποτελεί διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου στις «όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Καραμπεροπούλου .

Σύμφωνα με την πρόσκληση, η παράσταση αναφέρεται σε μια χώρα αφράτη, μελένια, μαλακή,
Μια χώρα ειρηνική γεμάτη μουσική
Μια χώρα με γαλάζιο ουρανό και καθαρό αέρα μια χώρα μαγεμένη ... καραμελοφτιαγμένη!
Κι απο το όνειρο στην πραγματικότητα...
Η παράσταση ανεβαίνει απο το Θεατρικό Εργαστήρι του τμήματος παιδιών του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης.

Οι επόμενες εκδηλώσεις είναι οι εξής,

Στις 3 Ιουλίου ο Σύλλογος γιορτάζει τον Άγιο Ανδρέα (Κρήτης) με εσπερινό στην Παναγία την Κόκκινη στον Καρτεράδο στις 19.30 ενώ θα ακολουθήσει κρητικό πανηγύρι με ζωντανή μουσική από τους Μανόλη Βουρβαχάκη, Μιχάλη Καβαλάρη και Κώστα Κόλλια.
Και στις 4 Ιουλίου, την επομένη το πρωί θα γίνει η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ανδρέα Κρήτης στην Παναγία τη Γλυκολαλούσα.

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου θα γίνει συναυλία παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής με τον Γιώργο Μανολάκη στο λαούτο, το μπούλγαρι και το μπουζούκι καθώς και τους μουσικούς Γιάννη Ρομπογιαννάκη, Γιώργο Γιανναδάκη, Βαγγελιώ Φασούλα και Γιώργο Μαυρομανωλάκη.

Την Τετάρτη και την Παρασκευή 21 και 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη από το συγκρότημα «Φωνές του Νότου».
Οι μαγευτικές «Φωνές του Νότου» το πολυφωνικό μελωδικό σχήμα από την Μεγαλόνησο θα πραγματοποιήσει 2 συναυλίες αφιερωμένες στον «αθάνατο» Μάνο Χατζηδάκη στην πιο θερμή κι αισθαντική περίοδο του καλοκαιριού ικανοποιώντας για 2η φορά τους θαυμαστές τους στο νησί.
Οι συναυλίες θα γίνουν στις 21/7 στην πλατεία μπροστά από την Παναγία την Πλατσανή στην Οία και στις 23/7 στην κεντρική πλατεία των Φηρών.

Στις 25 Ιουλίου διοργανώνεται βραδιά με Κρητική μουσική και τραγούδι με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και το συγκρότημά του στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου με εισιτήριο στα 20 ευρώ.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου διοργανώνεται το μίνι Φεστιβάλ Σαντορίνης.
Πρόκειται για συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι»
του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Σαντορίνης «οι Ακρίτες»
του Πολιτιστικού Ομίλου Ακρωτηρίου Κύπρου
και του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου με ελεύθερη είσοδο.

Για τις 7-8-9-10 Αυγούστου διοργανώνονται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τίτλο «μουσικοχορευτικές βραδιές στις Κυκλάδες» με το συγκρότημα του Μανόλη Βουρβαχάκη

Στις 7 Αυγούστου στην Ίο.
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από τον Δήμο Ιητών.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου στην Θηρασιά
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Κοινοτική Κοινοφελή Επιχείρησης Οίας.

Την Δευτέρα 9 Αυγούστου στην Ανάφη
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την κοινότητα Ανάφης.

Την Τρίτη 10 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία των Φηρών
Σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΤΑΘ

Ενώ οι εκδηλώσεις κλείνουν το Σάββατο 4 Σεπτεβρίου με την καθιερωμένη «γιορτή ρακής». Με την εκδήλωση που κάθε χρόνο ρίχνει την αυλαία των θερινών δραστηριοτήτων του Συλλόγου με στόχο το γλέντι και το ξεφάντωμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο Ακρόπολις στην Περίσα και θα τραγουδήσει ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του. Τιμή εισητηρίου 25 ευρώ.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σύλλογο στο 22860 28605


Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανόλης Ορφανός για το φετινό πρόγραμμα αλά και για τις δραστηριότητες του Συλλόγου,

Συνεχίζεται και φέτος ο διαπολιτισμικός διάλογος που άνοιξε ανάμεσα στ δυό νησιά Κρήτη και Σαντορίνη, πριν απο μια δεκαετία.
Με μια σειρά εκδηλώσεων ο πολιτιστικός Σύλλογος «Αρκάδι» φιλοδοξεί να δώσει ζωή και να στηρίξει για μι φορά ακόμη, την πνευματική δραστηριότητα του νησιού μας . Επιδιώκει να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας της τοπικής κοινότητας με κείνης των Κρητών μέσα απο την παράδοση αλλά και την πολιτιστική συνέχεια της κουλτούρας των Ελλήνων. Οι εκδηλώσεις συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα αποδεικνύοντας οτι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι πολλές φορές καθοριστικός για την προβολή και την ανάδειξη του πολιτισμού μιας περιοχής. Συγχρόνως οι εκδηλώσεις αυτές δίνουν αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την δημιουργία προοπτικών και προϋποθέσεων της ευρύτερης ανάπτυξης του νησιού.

Φίλες και φίλοι, σήμερα η Ελλάδα δίνει μια σκληρή μάχη για να διατηρήσει την φήμη της και να αποδείξει ότι είναι μια χώρα που προάγει τον πολιτισμό και δεν τον υπονομεύει.
Μέσα σε αυτήν την χρονική συγκυρία ο Σύλλογός μας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι οι Έλληνες δεν έχουν πάψει να σκέφτονται, να ονειρεύονται, να δημιουργούν, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όνειρο και η σκέψη πλάθουν πολιτισμό, καθορίζουν ταυτότητα, χαράζουν πορεία προόδου, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να μας αμφισβητεί και απορρίψει…