Κυριακή, Ιουνίου 06, 2010

Δεν προλάβαμε Νο1 (το ευχάριστο...)

Δεν προλάβαμε να το πούμε, εφαρμόζετε. Μερικώς....
Ήρθει το καμποτάζ -μερικώς- (τι περίεργη λέξη ομολογουμένως!) μετά και την προχθεσινή συμφωνία κυβέρνησης – ναυτεργατών.
Αναλυτικά ρεπορτάζ με τους όρους και τις προυποθέσεις που θέτει το υπουργείο μπορείτε να διαβάσετε και στον σημερινό Τύπο.

Οι αποφάσεις του Υπουργείου πάντως φαίνεται οτι ικανοποιούν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τους έλληνες ναυτικούς, τους έλληνες πλοιοκτήτες κρουαζιεροπλοίων, τον εμπορικό κόσμο, τα τουριστικά γραφεία καθώς και τις ξένες εταιρίες διαχείρισης κρουζιεροπλοίων που περιμένουν την περαιτέρω διαμόρφωση του νομικού πλαισίου του Υπουργείου στην πρόθεσή τους να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα βάσεις τους ώστε να χρησιμοποιώντας ελληνικά λιμάνια ως σημεία εκκίνησης και κατάληξης των κρουαζιερών. Την θέση αυτή υποστηρίζει και η Πανελλήνια Ένωση Ξενοδόχων.

Σύμφωνα με τον Τύπο,

Άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα για τα ξένα κρουαζιερόπλοια υπό όρους και προϋποθέσεις αποφάσισε η κυβέρνηση. Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου που θα εξετασθεί αυριο Δευτέρα από Διυπουργική υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, αποτελεί προϊόν συμβιβασμού μεταξύ της κυβέρνησης και των ναυτεργατών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας υπό την προεδρία της υπουργού Λούκας Κατσέλη, κάθε εταιρεία που διαχειρίζεται ξένα κρουαζιερόπλοια και επιθυμεί να εκτελέσει κρουαζιέρες στα ελληνικά νερά θα πρέπει να καταρτίζει σύμβαση με το υπουργείο, η οποία θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα εκτελούνται οι κρουαζιέρες.