Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

Καλπάζουν οι φλόγες στην Πελοπόννησο και την Εύβοια. Χωριά κινδυνεύουν, απελπισία και οργή κατακλύζουν τους κατοίκους. Στους 63 νεκρούς ο μέχρι στιγμής βαρύτατος απολογισμός. Χιλιάδες οι άστεγοι, ενώ σε 110 ανέρχονται τα χωριά που έχουν καταστραφεί. Παγκόσμιο το σοκ για την Αρχαία Ολυμπία και τον αρχαιολογικό χώρο.
Νέα φωτιά ,αυτήν την ώρα, στου Παπάγου, κοντά στο νεκροταφείο Χολαργού.
Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 61 νεκρούς στην ασύλληπτη αυτή εθνική τραγωδία, όμως υπάρχουν πληροφορίες για άλλους δύο θανάτους.
Κατά το τελευταίο 24ωρο -από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής- έχουν εκδηλωθεί 89 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ στα δυτικά και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι -μόνο στην περιοχή της Ζαχάρως ξεπερνούν τους 1.000. Εκατοντάδες είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν από τα χωριά τους για να μην καούν ζωντανοί, ενώ ταυτόχρονα πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν χωριά υπό εκκένωση, μην θέλοντας να αφήσουν πίσω το σπίτι και τα κτήματά τους.


Ανακοίνωση για τα δραματικά γεγονότα υπάρχει από την Νομαρχιακή Επιτροπή Πασοκ Κυκλάδων που εκφράζει την οδύνη του λαού των Κυκλάδων για την Εθνική καταστροφή που υφίσταται η χώρα, ενώ δηλώνει ότι σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς τα θύματα, αναστέλλει όλες τις πολιτικές και προεκλογικές εκδηλώσεις της στο Νομό έως και την Τετάρτη 29 Αυγούστου
Την συμπαράστασή του στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται από τις τραγικές εξελίξεις εξέφρασε με δελτίο τύπου ο υποψήφιος με την ΝΔ Σταμάτης Μαύρος.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου,
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τους αδίκως θανατωθέντες και τους λοιπούς πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 25ης Αυγούστου, αποφασίστηκε αφενός η αποστολή καινούργιου ρουχισμού που ήδη έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο Εμπορείο αλλά και το άνοιγμα ειδικού τραπεζικού λογαριασμού επ’ ονόματι του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στην ALPHA BANK (Κατάστημα Θήρας) προς ενίσχυση των αδίκως πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σαντορίνης να ευαισθητοποιηθούν και να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή από το περίσσευμα της αγάπης τους.

Οι επιθυμούντες να συνδράμουν στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας μπορούν να καταθέτουν χρηματικά ποσά στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό :

630-00-2002000240

Η έμπρακτη συμπαράστασή μας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο αποτελεί το ύψιστο δείγμα πολιτισμού. Όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σαντορίνης ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας αυτές τις θλιβερές στιγμές που οι συνάνθρωποί μας έχουν την ανάγκη μας.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θήρας,
Ο Δήμος Θήρας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του στις οικογένειες αυτών που έπεσαν θύματα των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο και την Εύβοια αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη βιβλική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλεί τους Θηραίους να συστρατευθούν και να συμπαρασταθούν στους πληγέντες.
Ήδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας έχει ανοιχθεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός με αριθμό 630-00-2002000240 στο Κατάστημα της ALPHA BANK Φηρών Θήρας. Το λογαριασμό αυτό οφείλουμε όλοι να τον ενισχύσουμε για την ανακούφιση των πυροπαθών.
Τέλος, δεδομένου ότι και ο Νομός Κυκλάδων έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφίσταται η προσοχή των πολιτών στο να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές.


Στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στις 10.30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Θήρας Παντελεήμονα που για 19 χρόνια υπηρέτησε την θέση.