Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2007

Στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου Θήρας, για την δωρεά της οικοπεδικής έκτασης όπου πρόκειται να ανεγερθεί Μονάδα Υγείας Νοσοκομειακού Τύπου,
Σας καλεί ο Δήμος Θήρας.
Η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 12.30 στην Ι.Μ. Αγίου Νικολάου στο Ημεροβίγλι.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων ανακοινώνει ότι οι τοματοπαραγωγοί και οι αμπελουργοί που έκαναν αίτηση στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα, μπορούν να ενημερώνονται για τα πορίσματα των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ από τα γραφεία της Ένωσης στα Φηρά.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα 28067 και 22233

Σήμερα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σαξοφωνίστας, Δημήτρης Βασιλάκης, και το κουαρτέτο του, θα δώσει μια μοναδική συναυλία jazz στο Μέγαρο Γκύζη, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αυγουστιάτικες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ. Ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός, Δημήτρης Βασιλάκης, είναι ο σημαντικότερος Έλληνας πρεσβευτής της jazz με διεθνή καριέρα και σπουδαίες ηχογραφήσεις. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Το δημοτικό διαμέρισμα Καμαρίου και ο Πολιτιστικός σύλλογος Θήρας ανακοινώνουν ότι η προγραμματισμένη για την 1η Σεπτεμβρίου εκδήλωση «αναπαράσταση της παραδοσιακής τράτας» που θα γινόταν στην παραλία Καμαρίου ακυρώνεται σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές

Εκδήλωση της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά
Η Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας θα παρουσιάσει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, την ομιλία της καθηγήτριας Κλαίρης Παλυβού, αρχιτέκτονος, με θέμα «Ζωγραφίζοντας την αρχιτεκτονική: Η αρχιτεκτονική μέσα από την τέχνη της Εποχής του Χαλκού». Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο όμιλος Ηλιότοπος.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά διοργανώνεται φέτος στη Σαντορίνη ο διεθνής διαγωνισμός πιάνου, από την International Association of Art «The Muse», που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Γκύζη και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να ακούσουν νέους πιανίστες από πολλές χώρες του κόσμου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε πιανίστες ηλικίας από 15 έως 30 ετών και θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους. Είσοδος ελεύθερη.

Βραδιά τζαζ στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού
Με τη συναυλία τζαζ «Stratos Vougas Jazz Quartet» την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει για φέτος το 29ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας. Η συναυλία, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πέτρου Μ. Νομικού στις 21:00. Εισιτήρια διατίθενται σε όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Σαντορίνης. Είσοδος 25 ευρώ.


Την ταινία «28 εβδομάδες μετά» προβάλλει για τελευταία βραδυά απόψε το Cine Kamari, ενώ, από αυριο Σάββατο 1η εως και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου θα προβάλει το ατμοσφαιρικό θρίλερ «Mr. Brooks».

Τις ταινίες «ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» στις 19:30 και «Hannibal: η αρχή» στις 22:00 προβάλει το Villagio Cinema στο εμπορικό κέντρο Καμαρίου