Σάββατο, Ιουνίου 23, 2007

  • Σάββατο 23.6.2007
  • Στην Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε χθες ο γάμος του παγκόσμιου πρωταθλητή του γκολφ Donald Luke. Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Καλντέρα του Ημεροβιγλίου ενώ το τραπέζι του γάμου έγινε στην πλατεία του Μεγάλου χωριού, όπου στρώθηκαν μεγάλα τραπέζια σε μια γιορτή με προσκεκλημένους… όλο το χωριό!
  • Η απόφαση για να πραγματοποιηθεί ο γάμος στην Σαντορίνη πάρθηκε λόγο της καταγωγής της νύφης Diane Antonopoulou, από την Ελλάδα. Το ζευγάρι θα παραμείνει για μία εβδομάδα στο ξενοδοχείο Vedema στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

http://en.wikipedia.org/wiki/Luke_Donald

http://66.102.9.104/search?q=cache:LjQjidUQ9_gJ:www.pgatour.com/players/02/39/83/+Donald+Luke&hl=el&ct=clnk&cd=3&gl=gr
http://www.mirror.co.uk/sport/2007/06/14/luke-s--open--marriage-89520-19294130/
http://66.102.9.104/search?q=cache:4JfVM5CPX-gJ:www.thegolfchannel.com/12300/16506/+Donald+Luke&hl=el&ct=clnk&cd=2&gl=gr


  • Αγώνας ποδοσφαίρου (mini soccer) στην άμμο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 16.30 στην παραλία της Περίσσας. Ο φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί μεταξύ ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην Εθνική και στο Ελληνικό πρωτάθλημα και της ομάδας «λάβα» του Εμπορείου. Μεταξύ των εν ενεργεία αλλά και πρώην ποδοσφαιριστών και νυν προπονητών που βρίσκονται στην Σαντορίνη είναι οι: Αμανατίδης, Κιάσσος, Μπατίστα, Γκόγκιτς ενώ ως γκέστ στάρ ποδοσφαιριστής θα συμμετάσχει ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.
    Η αθλητική εκδήλωση διοργανώνεται από τα καταστήματα Question και Forum στην παραλία της Περίσας – Περιβόλου και στηρίζεται από την ΔΕΠΟΤΑΘ.

  • Τριήμερο παιδικό φεστιβάλ μουσικής και χορού που διοργανώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ στο Μπελλώνειο, από τη Δευτέρα 25 μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 20:00.

  • Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 19:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής-γλυπτικής της Χάρης Τσεκούρα με θέμα "Μυθολογικά" που στεγάζεται στο Akron Art Center στο Μεγαλοχώρι. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 11:00-19:00.

  • Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Κούκο παρουσιάζει η ΔΕΠΟΤΑΘ. Το Lecture Recital θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007 στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου "Μέγαρο Γκύζη" .
    Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης και τι Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Θήρας.

  • Ενώ, η πρόταση του (ζεστού!) Σαββατοκύριακού είναι μια επίσκεψη στο εικαστικό κέντρο Art Space.
    Τα έργα 26 καλλιτεχνών φιλοξενεί φέτος στους εντυπωσιακούς υπόσκαφους χώρους του το εικαστικό κέντρο Art Space στην Έξω Γωνιά.
    Από το 1998 οπότε και ο χώρος ξεκίνησε να επαναλειτουργεί τόσο σαν οινοποιείο και ρακιδιό αλλά και σαν χώρος τέχνης, έχουν φιλοξενηθεί έργα περισσοτέρων των 250 καλιτεχνών.
    Το οινοποιείο και οι εκθεσιακοί χώροι είναι καθημερινά επισκέψιμοι απο τις 11.00 το πρωί έως την δύση του Ήλιο. Το πολύ ενδιαφέρον και πλέον σπάνιο στις μέρες μας είναι πως η κάθε ξενάγηση έχει προσωπικό χαρακτήρα μιας και πραγματοποιείται από τον ακούραστο ιδιοκτήτη του χώρου Αντώνη Αργυρό.
    www.artspace-santorini.com/