Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2007


Ο Φοίβος και η Αθηνά της Santo Wines !
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι η Santo Wines -η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων- βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στο νησί.
Πρόσφατα όμως είδαμε ότι εκτός από τους ανανεωμένους χώρους του wine bar με θέα την Καλντέρα, τα πολλά και νέα προϊόντα αλλά και το ολοκληρωμένο και ολοκάθαρο οινοτουριστικό κέντρο, η Santo Wines διαθέτει και τα πιο όμορφα σκυλιά! Πρόκειται για δύο κουτάβια, τον Φοίβο και την Αθηνά που αρχικά φιλοξενήθηκαν και στην συνέχεια υιοθετηθήκαν από την Ένωση. Ο Φοίβος και η Αθηνά αποτελούν την ατραξιόν του οινοποιείου και ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα κουτάβια ανά τον κόσμο!





Η Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης - SantoWines με κύρια δραστηριότητα τα βραβευμένα κρασιά της, συγχρόνως διαχειρίζεται και εμπορεύεται πλήθος τοπικών προϊόντων, όπως η φάβα, η κάπαρη, τα γλυκά του κουταλιού ή τα ντοματάκια Σαντορίνης.
Στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις (Οινοτουριστικό Κέντρο Santowines) έξω από τον Πύργο, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν την οινική παράδοση του κρασιού, να δοκιμάσουν τις απολαυστικές γεύσεις τους και να προμηθευθούν τοπικά και άλλα παραδοσιακά προϊόντα.
Το εντευκτήριο – καφενείο της μονάδας διατίθεται για εκδηλώσεις ενώ μπορείτε να απολαύσετε επίσης το κρασί ή τον καφέ σας με υπέροχη θέα προς την Καλντέρα, τα Φηρά, την Οία και την Καμμένη.

  • Σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του, εκτός από τα κρασιά της SantoWines ο επισκέπτης μπορεί να βρει συλλεκτικές φιάλες κρασιού, βιβλία και αντικείμενα σχετικά με το κρασί και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως φάβα, τοματάκι, κάπαρη κ.α.
    Στο ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ SANTOWINES προσφέρεται:
    Ξενάγηση στο οινοποιείο της SantoWines.
    Επίσκεψη στις κάβες παλαίωσης
    Προβολή οπτικοακουστικού θεάματος για τον αμπελώνα, την οινοποιητική παράδοση και το κρασί της Σαντορίνης.
    Γευσιγνωσία και δοκιμή κρασιών.
    Το Οινοτουριστικό κέντρο SantoWines λειτουργεί από τα μέσα Απριλίου ως τα τέλη Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα.



Και…προσοχή στην διεύθυνση (μην πάτε στην παλιά!) Η νέα ιστοσελίδα της Santo Wines ανοίγει στο : http://www.santowines.gr/