Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2007

  • Δευτέρα 18.6.2007
  • Αυριο πραγματοποιείται η έκθεση οίνου Vinexpo. Την Σαντορίνη θα εκπροσωπήσουν απεσταλμένοι 2 οινοποιείων που θα προβάλουν τους 6 οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν. Στόχος των Οινοποιείων να προβάλουν και να ισχυροποιήσουν την εικόνα του Santorini Vinsanto στους οινόφιλους όλου του κόσμου, να τονίσουν τη μοναδικότητα του αμπελώνα της Σαντορίνης και να προωθήσουν τον οινοτουρισμό.
    Την έκδοση φυλλαδίου για την προβολή του κρασιού καθώς όλων των οινοποιείων του νησιού υποστηρίζει η ΔΕΠΟΤΑΘ. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και βασίζετε και κείμενα και στοιχεία που έχουν δώσει όλα τα οινοποιεία της Σαντορίνης.
  • Αυριο αναμένεται να επισκεφθεί το νησί ο υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Κυκλάδες Γιάννης Βρούτσης.
  • Σήμερα και αύριο, 18 και 19 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της ΔΕΠΟΤΑΘ, θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Ωδείο στα Φηρά δωρεάν σεμινάρια κιθάρας από τους Κ. Γρηγορίου και Γ. Καράτσαλο. Ώρες 11:00-14:00 και 16:00-21:00
  • Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ,όπως αποδεικνύεται, τουριστικά γραφεία του εξωτερικού αλλά και στην Αθήνα πουλάνε διακοπές στην Σαντορίνη συμπεριλαμβάνοντας και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου! με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να απογοητεύονται μαθαίνοντας ,στο «παρα ένα» φυσικά, ότι ο χώρος είναι κλειστός. Υπάρχουν δε πληροφορίες που θέλουν η παραπληροφόρηση ,προς ίδιο όφελος φυσικά, να προέρχεται και από τουριστικά γραφεία της Σαντορίνης.
  • Μια καλή πρόταση στο αναγνωστικό κοινό του νησιού αποτελεί τελευταίο βιβλίο της Καδιώς Κολύμβα «ρότα περ όστρια» που περιγράφει την πορεία ενός καθολικού μοναχού στην Σαντορίνη στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα σκαρφαλώσει αύριο Τρίτη ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, και δεν μπορεί παρά να αισθάνονται τυχεροί όσοι έχουν την δυνατότητα να βρεθούν κοντά σε κάποια παραλία.
Οργανωμένη χαρακτηρίζετε από ντόπιους και επισκέπτες η παραλία του Καμαρίου σε αντίθεση με την δημοφιλή Περίσσα όπου ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην επίστρωση της γλίστρας της ακροθαλασσιάς οι μπουλντόζες του Δήμου. «Περιμένουμε, μας έχουν υποσχεθεί ότι θα έρθουν» αρκούνται να δηλώσουν οι μαγαζάτορες της παραλίας ενώ η κατάσταση σε συγκεκριμένα κομμάτια κρίνεται από επικίνδυνη έως απαγορευτική για την είσοδο των κολυμβητών.