Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2007

  • Παρασκευή 15.6.2007
  • Τις δυνάμεις τους ενώνουν έξι οινοποιεία της Σαντορίνης συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Vinexpo: Ευρωπαϊκή γευσιγνωσία γλυκών κρασιών», στο Μπορντώ στης Γαλλίας με στόχο να προβάλουν το VINSANTO διεθνώς! Την Σαντορίνη θα εκπροσωπήσουν απεσταλμένοι 2 οινοποιείων που θα προβάλουν όλους τους οινοπαραγωγούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου, στο cite Mondiale du Vin. Στόχος των Οινοποιείων, είναι να προβάλουν και να ισχυροποιήσουν την εικόνα του Santorini Vinsanto στους οινόφιλους όλου του κόσμου, να τονίσουν τη μοναδικότητα του οικοσυστήματος και του αμπελώνα της Σαντορίνης και να προωθήσουν τον οινοτουρισμό, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε σήμερα στον Ρ/Σ Σαντορίνη 106.4 η Κωνσταντίνα Χατζηδάκη του ομώνυμου οινοποιείου.
  • Διήμερο πρωτάθλημα τάβλι διοργανώνει η ΔΕΠΟΤΑΘ, αυτό το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουνίου στη Στέγη Κοντοχωριανών 10:00-13:00 το πρωί και και 16:00-18:00 το απόγευμα για κάθε πληροφορία στο 2286023021.
  • Μία ακόμη χορευτική βραδιά θα παρουσιάσουν τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας με τη Σταματίνα Ξιάρχου την Κυριακή 17/6 και ώρα 20:30 στην Περίσσα, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.
  • Το ηφαίστειο της Θήρας και ο πολιτισμός του Αιγαίου το θέμα της διάλεξης του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστου Ντούμα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας αύριο Σάββατο στις 19:30 στο Μπελλώνειο.
  • Ταχείες αναμένονται οι εξελίξεις σε ότι αφορά την λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης στο νησί. Ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αδειοδότηση της ιδιωτικής υγειονομικής μονάδας που αναμένεται να λειτουργήσει προς το τέλος της σεζόν.