Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2015

ανακαίνιση στους χώρους του και πλούσιες πολιτιστικές δράσεις όλο το χρόνο από το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο»

Ανακαίνιση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο» υπο την επιμέλεια και καθοδήγηση του νέου ιεράς του π. Νικόλαου Πράσινου.

Το εσωτερικό της μεγάλης κύριας αίθουσας και τον βοηθητικών της χώρων επισκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενούν και να υποστηρίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ενώ οι εξωτερικοί χώροι συντηρήθηκαν για να φιλοξενούν και αυτοί τους επισκέπτες τους, με το υπέροχο κεραμιδί χρώμα στην εξωτερική επιφάνεια της τοιχοποιοίας να δέχεται τα .. περισσότερα και καλύτερα σχόλια!

Οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα, υπό την καθοδήγηση της ενορίας της Οίας, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Οίας «Πανηγυρόσπιτο» είναι οι ακόλουθες:
1. Χορωδία Ενηλίκων, 2. Χορωδία παιδική, 3. Τμήμα χειροτεχνίας, 4. Τμήμα Πιάνου, 5. Τμήμα λαϊκής παραδοσιακής μουσικής, 6. Τμήμα κινητικών παιχνιδιών, 7. Τμήμα επιτραπέζιας αντισϕαίρισης (πινγκ-πονγκ)

Επίσης κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες λαμβάνουν χώρα στο Πνευματικό μας Κέντρο δράσεις που ωϕελούν μικρούς και μεγάλους όπως:
1. Ψυχωϕελείς ομιλίες, 2. Κατηχητικό της Ενορίας, 3. Προβολές ταινιών, 4. Μουσικές εκδηλώσεις, 5. Θεατρικές παραστάσεις, 6. Ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών συνταγών, 7. Αναβίωση εθίμων, 8. Επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γνώσεων, 9. Φιλοξενία σχολικών εκδηλώσεων, 10. Παρουσιάσεις βιβλίων, 11. Εκθέσεις, 12. Διοργανώσεις Φεστιβάλ, 13. Αθλοπαιδιές, 14. Αθλητικές διοργανώσεις, 15. Διοργανώσεις συνεδρίων κ.α.

Με την ολοκλήρωση της περσινής σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου, το Πνευματικό Κέντρο παρουσίασε συναυλία στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του τμήματος πιάνου του Πνευματικού μας Κέντρου με καθηγήτρια την κ. Μαργαρίτα Πελέκη, καθώς και παιδική έκθεσης ζωγραφικής του Δημοτικού Σχολείου Οίας υπο την επιμέλεια της δασκάλα τους Όλγας Αρχόντου.


Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες σχετικά με τις δράσεις του πνευματικού κέντρου της Οίας μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα : https://www.facebook.com/pneumatiko.oias