Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

θετικές εκτιμήσεις για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2015 – οι νέοι προορισμοί και η πρόθεση όλο και περισσότερων πολιτών μεσαίων οικονομικών εισοδημάτων να πραγματοποιούν ένα τουλάχιστο ταξίδι στο εξωτερικό τον χρόνο

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του UNWTO για τον τουρισμό και τα επι μέρους τουριστικά μεγέθη του 2015 όπως εμφανίζονται σε έρευνά του που παρουσιάστηκε πρόσφατα, λίγο μετά την προηγούμενη που παρουσίασε αναλυτικά τα δεδομένα του χώρου για το 2014.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του .. ο τουρισμός και οι νέες μορφές του αποτελούν την χαρακτηριστικότερη και μαζικότερη τάση, φιλοσοφία και κουλτούρα ζωής για τους πολίτες του κόσμου, οι οποίοι έχουν ενταγμένα και πραγματοποιούν ταξίδια στην ζωή τους, με τουλάχιστο ένα «μεγάλο» εκτός των συνόρων της χώρας τους τον χρόνο.

Η τάση αυτή αφορά τους πολίτες όλων των εισοδηματικών κατηγοριών οι οποίοι ταξιδεύουν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Η έρευνα για το 2015 εστιάζει στην «δημιουργία» και ανάπτυξη αλλά και εντυπωσιακή ανταπόκριση που έχουν οι νέοι προορισμοί στην σύγχρονη τουριστική βιομηχανία, καθώς και στην πρόθεση ολοένα και περισσότερων πολιτών κυρίως μεσαίων και χαμηλών οικονομικών εισοδημάτων και δυνατοτήτων να πραγματοποιούν ένα τουλάχιστο ταξίδι εκτός της χώρας τους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Ελλάδα θα εμφανίσει αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό της κατά 20% σε σχέση με το 2014, καταγράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ανόδους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα του 2014 και σε σχέση με τις ηπείρους η Βόρεια Αμερική εμφάνιση αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 7%, η Νότια Αμερική 6%, η Ασία και ο Ειρηνικός 5%, η Ευρώπη 4%, η Μέση Ανατολή 4% και η Αφρική 2%.


Για το 2015 ο διεθνής οργανισμός προβλέπει αύξηση των τουριστικών δεικτών για όλες τις περιοχές του πλανήτη με την Ευρώπη να φτάνει στο 3-4% εδραιώνοντας την θέση της ως μια από τις πλέον επισκέψιμες περιοχές της γης..