Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2015

όλο και μεγαλύτερη κίνηση και περισσότερες εταιρίες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, γεγονός για το οποίο λαμβάνει διεθνείς διακρίσεις

Όλο και περισσότερες εταιρίες της Ευρώπης αλλά και διεθνείς εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση της τουριστικής κίνησης αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σύνολό τους και οι ευρωπαϊκές εταιρίες χαμηλού κόστους έχουν εντάξει στα προγράμματά τους το κεντρικό ελληνικό αεροδρόμιο, δίνοντας σημαντική ώθηση στον ελληνικό τουρισμό. Πολλές από αυτές τις εταιρίες περιλαμβάνουν το ελληνικό αεροδρόμιο στα προγράμματά τους το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα το 2014, όπως αναφέρθηκε στο 15ο «Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και φέτος πραγματοποιήθηκε στις 19.3, η διασυνδεσιμότητα ήταν για το Ελευθέριος Βενιζέλος το κύριο χαρακτηριστικό του 2014.
Το 2014 στο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκαν 8 νέες εταιρίες συνδέθηκε με 13 νέους προορισμούς, και 168 νέες διεθνείς εδβομαδιαίες πτήσεις που πραγματοποιούνται την καλοκαιρινή περίοδο.

Η αύξηση των ταξιδιωτών / χρηστών του αεροδρομίου αυξήθηκε κατά 20% και κατά 2,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες σε σχέση με το 2013, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση στους έλληνες χρήστες που ήταν στο 20% γεγονός στο οποίο συνέβαλε η αύξηση των εσωτερικών πτήσεων των εταιρών και οι διάφορες κατηγορίες εκπτωτικών εισιτηρίων.

Στο συνέδριο συμφωνήθηκε ότι το 2015 για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα έχει κυρίως χαρακτηριστικά σταθεροποίησης της αύξησης της κίνησής του που επετεύχθη το 2014.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελευθέριος Βενιζέλος βραβεύθηκε στις 21.3 στην Γενεύη ως το αεροδρόμιο της χρονιάς στην κατηγορία 10-30 εκατομμύρια επιβάτες, στον διαγωνισμό της διεθνώς αναγνωρισμένης σελίδας «Air Transport News»

Στον ίδιο διαγωνισμό για το 2014 η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως Best Regional Airline of the Year.

Πηγές – πληροφορίες :