Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015

10η HORECA 2015 : μια από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εκθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα

Με την ιδιαίτερα επιτυχημένη φετινή ολοκλήρωση της μεγαλύτερης εκθεσιακής διοργάνωση της χώρας για την Ελληνική Ξενοδοχία και τις σύγχρονες επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης, οι διοργανωτές της εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματά της, αναφερόμενοι τόσο στους περισσότερους από κάθε άλλη φορά εκθέτες και επισκέπτες αλλά και στην επιτυχία των πολλών παράλληλων εκδηλώσεών της, τις οποίες υποστήριξαν επαγγελματίες και κοινό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών,

Με 526 εκθέτες και περισσότερους από 130 χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες -κατά 26% περισσότερους σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωσή της- η 10η HORECA κατάφερε για ακόμη μια φορά να γράψει ιστορία, θέτοντας τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά!

Συμπληρώνοντας πανηγυρικά τα δέκα της χρόνια, η μόνη πραγματικά διεθνής έκθεση στη χώρα μας για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση, κατάφερε να σπάσει για ακόμη μια φορά τα ήδη δυσθεώρατα ρεκόρ της. Αυτή τη φορά, σημείωσε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 26%, με τους επαγγελματίες επισκέπτες από όλο το φάσμα της Εστίασης και του Τουρισμού να ξεπερνούν τους 130 χιλιάδες! ∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε το γεγονός πως σε όλη την Ελλάδα μιλούν για την ανεπανάληπτη επιτυχία της φετινής HORECA, που έχει κατά κοινή ομολογία εξελιχθεί σε ένα κομβικό, ετήσιο σημείο συνάντησης για ολόκληρη την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Ξενοδοχίας στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
 
Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, μάλιστα, το επίπεδο των επαγγελματιών επισκεπτών από κάθε γωνιά της χώρας ήταν τέτοιο, που κατά γενική ομολογία των ίδιων των εκθετών, από την πρώτη έως και την τελευταία ημέρα της έκθεσης, όλα τα περίπτερα ήταν γεμάτα από κόσμο που ήξερε ακριβώς τι έψαχνε και για ποιο λόγο.

«Ολοκληρώσαμε μια 10ετία επιτυχούς λειτουργίας της HORECA, η οποία αποτελεί μια πολύ σημαντική έκθεση τόσο σε επίπεδο εκθετών όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και δομής”, δήλωσε μετά το πέρας της έκθεσης ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας Forum Α.Ε., κ. Νίκος Χουδαλάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε συγχρόνως να υπογραμμίσει: “Πλέον ο επόμενος στόχος μας είναι η διεθνοποίηση της έκθεσης. Η νέα εποχή της HORECA οδηγεί στο άνοιγμα της στις γειτονικές χώρες και την προσέλκυση ξένων αγοραστών από αυτές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών προμηθευτικών επιχειρήσεων για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση».

Κατά την διάρκεια της φετινής HORECA 2015 πραγματοποιήθηκαν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε 4 κυρίως stages.

Στο Gastronomy Forum όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρουσίασε τις νέες τάσεις της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, το Future Hotel on the Web, όπου παρουσιάστηκαν προτάσεις σχετικές με την online προβολή και τις πωλήσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, το Beer & Spirits Show, όπου πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για τους σύγχρονους bartenders με την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) να πραγματοποιεί διαγωνισμούς δημιουργικής δεξιοτεχνίας και να παρουσιάζει επιτυχημένους και δημιουργικούς συνδιασμούς γευσεων και ποτών, και τέλος το Coffee Competition στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν από το κοινό πολλές και διαφορετικές γεύσεις και διαδικασίες σερβιρίσματος καφέ, ενώ πραγματοποιήθηκε και το ο διαγωνισμός - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα «Καφές σε Μπρίκι»!