Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

2ος Διεθνής Μαραθώνιος στην Ρόδο με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου (26.4)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ν.Α.,

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο «ΜEDITERRANEAN» πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.2) το μεσημέρι η παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου που θα γίνει στις 26 Απριλίου 2015, με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να είναι υπεύθυνη στο τεχνικό κομμάτι του αγώνα.

Στο Μαραθώνιο εμπλέκονται οργανωτικά  ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, ενώ είναι πλέον αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και την Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων (AIMS).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου-πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Αντιδήμαρχος  Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, το μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού ΣΕΓΑΣ Μιχάλης  Παυλούς-πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Γιώργος Μιχαλάκης, τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου-τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου από την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου και προέδρου της οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου κ. Παπαβασιλείου,
Νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ και μιλώ για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Ξεκινήσαμε με δειλά και γεμάτα προβληματισμό βήματα μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά με ένα βλέμμα γεμάτο αισιοδοξία, για να έχουμε μπροστά μας άλλον έναν μεγάλο αγώνα να αντιμετωπίσουμε.

Η διοργάνωση του δεύτερου Διεθνή Μαραθωνίου «Δρόμοι προς την Ρόδο» είναι γεγονός και αυτήν την φορά μας βρίσκει ακόμα πιο προετοιμασμένους! Το στοίχημα της εδραίωσης φαίνεται κοντά και είναι πιο ορατό από ποτέ. Τώρα έχει έρθει η στιγμή που πρέπει αυτό το στοίχημα να βάλουν μαζί μας και όλοι οι πολίτες του νησιού. Να γίνουν μέρος αυτής της διοργάνωσης, ως δρομείς, ως εθελοντές, ως υποστηρικτές. Να νιώσουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντικό έργο προσφοράς είναι αυτό το δρομικό γεγονός στην Ρόδο, μια γιορτή που μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να προσφέρει.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πλέον την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Έχει όμως και βασικούς χορηγούς και υποστηρικτές που μας τιμούν με την συμμετοχή τους.