Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩ ΓΩΝΙΑΣ ΘΗΡΑΣ (17.2) – αποφάσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση,

Στην  Έξω Γωνιά Θήρας σήμερα την 17 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 1800, κατόπιν της αριθ. 7/9-2-2015 πρόσκλησης του Προέδρου της Τοπικής  Κοινότητας, αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών μελών υπήρξαν δύο παρόντες, συνεδρίασε δημόσια στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους το Τοπικό Συμβούλιο  Έξω Γωνιάς Θήρας. Ο Σύμβουλος κ. Ρούσσος Γεώργιος δεν έλαβε μέρος λόγω έκτακτης απασχόλησης. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Αντιδήμαρχος κ. Καμπουράκης Νικόλαος.  Συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις επί των ακόλουθων θεμάτων:

ΘΕΜΑ 1ο       Χωροθέτηση νέων θέσεων περιπτέρων
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος στο υπόψη θέμα, γνωστοποίησε ότι ο Δήμος με το από 23-1-2015 έγγραφό του μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να προβεί στον καθορισμό του αριθμού και χωροθέτηση νέων θέσεων περιπτέρων να του γνωστοποιήσουμε τις προτάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου. Για τον καθορισμό των θέσεων περιπτέρων λαμβάνονται υπόψη οι εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία του φυσικού, πολιτιστικού και αρχιτεκτονικού περιβάλλοντος, της δημόσιας κυκλοφορίας, την αισθητική και λειτουργική φυσιογνωμία του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την εν γένει προστασία της κοινής χρήσης.
Μετά από διαλογική συζήτηση, το Τοπικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι επιδιώκει χωροθέτηση θέσης περιπτέρου στη στάση Έξω Γωνιάς στον επαρχιακό δρόμο Φηρών Καμαρίου. Επιφυλάσσεται προς τούτο για την επιλογή κατάλληλης θέσης.

ΘΕΜΑ 2ο       Ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο για τα ακόλουθα θέματα:
α. Την 10-3-2015 δημοπρατείται το έργο της ανακατασκευής του πρώην κοινοτικού καταστήματος. Διατυπώνουμε την ικανοποίησή μας για την προ ετών πρωτοβουλία του σημερινού Δημάρχου προς αξιοποίηση  του αρχοντικού αυτού και για το μετέπειτα επίμονο πολυετές ενδιαφέρον του ώστε να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.
β. Για την αντικατάσταση λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν και στο Δήμο στον αριθμό τηλεφώνου 22863/60110.
γ. Η απόφαση του 7ου θέματος της συνεδρίασης της 1-12-2014 για το χτίσιμο τοίχου της ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σιγάλα δεν ισχύει πλέον αφού ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος μερίμνησε για το χτίσιμο του τοίχου και μάλιστα καλαίσθητα. Εκφράζονται οι ευχαριστίες μας και αναμένουμε όπως η ανταπόκριση αυτή αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

ΘΕΜΑ 3ο     Αποκατάσταση ζημίας στον παραλιακό δρόμο από τη στροφή ΑΒΙΣ μέχρι το εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού.  
Αναφερόμενος ο Πρόεδρος στο υπόψη θέμα, ανέφερε ότι μπροστά από τις εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου της ΔΕΥΑΘ στο ΑΒΙΣ καθώς και από την ιδιοκτησία του Αντωνίου Φουστέρη στον παραλιακό δρόμο έχει γκρεμιστεί ο τοίχος προστασίας του δρόμου και έχουν προκληθεί ζημιές στο οδόστρωμα. Όπως είναι γνωστό, κάτω από το ως άνω οδόστρωμα διέρχεται ο κεντρικός αγωγός αποβλήτων του μηχανοστασίου.
Ακολούθως ανέγνωσε την από 6-2-2015 επιστολή του Ρούσσου Γιάννη του Σπύρου, που αναφέρεται στη ζημία που έχει προκληθεί στον παραλιακό αυτό δρόμο. 
Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν περιλαμβάνεται στο δίκτυο εσωτερικής και αγροτικής οδοποιίας της Τοπικής Κοινότητας ώστε να έχουμε αρμοδιότητα. Σημειώνεται όμως ότι ο αυτοκινητόδρομος αυτός έχει διαμορφωθεί και έχει δοθεί στην κοινή χρήση τουλάχιστον πριν 15 χρόνια και από αυτόν διέρχεται σημαντικός αριθμός οχημάτων και μεταξύ των άλλων και λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Στη συνέχεια ανέγνωσε το αριθ. 5/7-2-2015 έγγραφό μας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το αριθ. 6/9-2-2015 έγγραφό μας προς τη ΔΕΥΑΘ.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Τοπικό Συμβούλιο υιοθετεί ομόφωνα τα ως άνω έγγραφα και ζητά να επιληφθούν κατεπειγόντως οι αρμόδιες Υπηρεσίες προς τις οποίες απευθυνθήκαμε.

ΘΕΜΑ 4ο   Κατασκευή του αναψυκτήριου (τουριστικού περίπτερου) στη  θέση της δημοτικής δεξαμενής του αγίου Χαραλάμπους.
Συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα κατόπιν ομόφωνης γνώμης των Συμβούλων.
Επί δύο συνεχή χρόνια περιλαμβάνεται στο τεχνικό  πρόγραμμα του χωριού η κατασκευή αναψυκτηρίου (τουριστικού περιπτέρου) στη  θέση της δημοτικής δεξαμενής του αγίου Χαραλάμπους πλην όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο φάκελλος για την έκδοση οικοδομικής άδειας. 
Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίζεται ομόφωνα να ζητηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η επίσπευση κατάρτισης  του φακέλλου για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Αν απαιτείται, να ανατεθεί η ολοκλήρωση των μελετών σε ιδιώτες με επιβάρυνση του τεχνικού προγράμματος της Κοινότητάς μας προς αποφυγή περαιτέρω καθυστέρησης.

ΘΕΜΑ 5ο   Στέγαση Τοπικής Κοινότητας.
Συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα κατόπιν ομόφωνης γνώμης των Συμβούλων.
Δεδομένου ότι επίκειται η δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του αρχοντικού Σαλίβερου, όπου παραμένει σημαντικό μέρος του Κοινοτικού αρχείου και ορισμένα έπιπλα, παρίσταται ανάγκη όπως εξευρεθεί κατάλληλος χώρος προς στέγασή τους.
Υπενθυμίζεται ότι στο 6ο θέμα του αριθ. 1/2014 πρακτικού της 16-9-2014 είχαμε ζητήσει από το Δήμο να προχωρήσει στην αξιοποίηση των Κοινοτικών ξενώνων, διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις. 
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίζεται ομόφωνα όπως:
-  δύο διαμερίσματα χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως γραφείο και αποθήκη του αρχείου και των επίπλων της Τοπικής Κοινότητας μέχρι την εκτέλεση των εργασιών συντήρησης του κτιρίου του Κοινοτικού Καταστήματος.
-  να ζητηθεί η επίσπευση της απόφασης του Δήμου για τον τρόπο αξιοποίησης των λοιπών χώρων των εν λόγω ξενώνων.