Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2015

TIME: Κορυφαίος προορισμός η Σαντορίνη στα 25 «ταξίδια ζωής»

Σύμφωνα με ανάρτηση του skai.gr,

Τιμητική διάκριση για την Σαντορίνη από το αμερικανικό περιοδικό TIME, το οποίο την κατατάσσει στον top προορισμό ανάμεσα σε 25 μέρη στη γη, που πρέπει ο καθένας να επισκεφθεί κάποια στιγμή στη ζωή του.

Το TIME προτείνει μεταξύ άλλων στην ταξιδιωτική του σελίδα  προορισμούς που είναι για όλους «ταξίδια ζωής», όπως η αρχαία πόλη Πέτρα στην Ιορδανία, το Τόκιο, η Μιανμάρ, το Μαρακές και τα νησιά Γκαλαπάγκος. Ο νούμερο ένα προορισμός όμως, σύμφωνα με το TIME, είναι το ελληνικό νησί του Αιγαίου, η Σαντορίνη!

«Αν υπάρχει ένας τόπος στον κόσμο που πρέπει κανείς να επισκεφθεί μόνο για τα αξιοθέατά του, αυτός είναι η Σαντορίνη», αναφέρει το περιοδικό. Τα κάτασπρα σπίτια χτισμένα μέσα σε σπήλαια, οι μικρές εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, οι ανθισμένες μπουκαμβίλιες που «αγκαλιάζουν» τα κτήρια, το αρχαίο ηφαίστειο και το ρόδινο ηλιοβασίλεμα στο Κρητικό Πέλαγος, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που ο επισκέπτης πρέπει να ταξιδέψει στην Σαντορίνη. Κάνει αναφορά και στους αρχαιολογικούς χώρους που τους χαρακτηρίζει μοναδικούς.