Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015

η Σαντορίνη κορυφαίος οινικός προορισμός για το 2016 για το Conde Nast Traveller

Σύμφωνα με το CNN Greece,   

Οι συντάκτες του Conde Nast Traveller θέλουν να μας γνωρίσουν τη μέθη του ταξιδιού. Κυριολεκτικά. Συγκεντρώνοντας τις ετυμηγορίες από οικολόγους ανά τον κόσμο το περιοδικό που ορίζει τις τάσεις στον τουρισμό ανέδειξε τη δικιά μας σαντορίνη έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς οινικού τουρισμού για το 2016.

Το Ασύρτικο είναι ένας από τους λόγους που το νησί των Κυκλάδων κερδίσει μια θέση στην κατάταξη των 9. Οι υπόλοιποι είναι στην εμβληματική ομορφιά της.

“Πέρα από τα πεντακάθαρα νερά και τα χαρακτηριστικά γαλάζια και λευκά σπίτια του υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να επισκεφθείς το εντυπωσιακό νησί της Μεσογείου: ο οίνος του” σχολιάζει το CNT. “Tο ηφαιστειογενές έδαφος δίνει στο Ασύρτικο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που συνοδεύει υπέροχα ψητό χταπόδι και άλλες νοστιμιές από την κυκλαδιτικη κουζίνα του νησιού” προσθέτει το Conde Nast Traveller και ο Thomas Pastuszak του νεουορκέζικου Τhe NoMad.
Aυτή είναι η μεθυστική λίστα των νομάδων της απόλαυσης για το 2016 όπως ορίζει το Conde Nast Traveler εδώ.

1. Valais, Ελβετία 2. Mosel, Γερμανία 3. Ισραήλ 4. Αίτνα, Σικελία 5. Rhône Valley, Γαλλία 6. Piemonte, Ιταλία  7. Prince Edward County, Οντάριο  8. Σαντορίνη  9. Γεωργία
Πηγή :
Το κείμενο της ανάρτησης του CNN αναφέρει τα εξής: http://www.cnn.gr/travel/protaseis/story/16138/h-santorini-koryfaios-oinikos-proorismos-gia-to-2016

Santorini is among "The Hottest Wine Destinations of 2016", according to an article by leading travel magazine Conde Nast Traveller.

The destinations were pointed out by experts who were asked where they would be excited to go during the new year and the result was the wine lover's definitive list of regions to explore.

Regarding Santorini vineyards, CNT reports that "besides pristine waters and iconic blue-and-white houses, there’s another reason to visit this stunning Mediterranean island: the wine. Volcanic soils lend the local Assyrtiko whites a distinctive minerality that makes them especially great with grilled squid and octopus, whole baked fish, and other classic Greek island foods."“I love Assyrtiko,” declared Thomas Pastuszak, wine director of The NoMad, NYC, “and Santorini is the perfect wine destination: a great combination of beautiful place and fantastic wines.”