Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2015

S.A.F. : 1η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών της Σαντορίνης (1.4.2016) – αιτήσεις συμμετοχής εως τις 25.2

Την 1η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών της Σαντορίνης που προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2016 στις αίθουσές του προανήγγειλε το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης με ανακοίνωσή του στην οποία καλεί καλλιτέχνες και δημιουργούς από την Σαντορίνη να συμμετάσχουν στην διοργάνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – πρόσκληση,

 Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης παρουσιάζει την «1η Έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών της Σαντορίνης», που θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2016 στις αίθουσες του SAF. Στόχος είναι να προβληθεί το έργο των σύγχρονων δημιουργών του νησιού και να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.

Το θέμα της έκθεσης που καλούνται οι συμμετέχοντες να προσεγγίσουν εννοιολογικά και να αποδώσουν με το έργο τους είναι το “Industrial”.

Στην θεματική ενότητα αυτή ανιχνεύεται ο ρόλος μιας βιομηχανικής μονάδας στην τοπική κοινωνία, οι σχέσεις των εργατών με την αστική εξουσία, οι ενεργές μνήμες των εργαζομένων, ο ιδιόμορφος διάλογος ενός βιομηχανικού αρχιτεκτονήματος με το τοπίο της Σαντορίνης, και ο ρόλος που παίζει τώρα  έχοντας μια  άλλη λειτουργική διάσταση.

Η πρόσκληση του SAF είναι ανοιχτή προς όλους τους δημιουργούς  που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη  και η προθεσμία υποβολής των προτάσεων θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου 2016.

Στο διάστημα αυτό οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προτάσεις τους (έως 5 έργα) στο e-mail: mvasariotou@santoriniartsfactory.gr .
Τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να εντάσσονται στις εξής ειδικότητες: Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Εικαστική Εγκατάσταση (installation), και Video-Art.

Απαραίτητα στοιχεία υποβολής της πρότασης είναι για κάθε έργο:
Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης (minimum 3), Τίτλος και διαστάσεις έργων, Σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις), Βιογραφικό Σημείωμα (έως 400 λέξεις)

Η επιλογή και ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων έργων ανά καλλιτέχνη, θα γίνει από το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22860 85141 ή στο info@santoriniartsfactory.gr