Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ KASTELI 1663 ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 21.9

Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ο εκθεσιακός χώρος Kasteli 1663 συνεργάζεται με το Kinisi Festival of Soundγια την επιμέλεια εκθέσεων και εικαστικών εκδηλώσεων.  Το Kasteli 1663art gallery + caféστεγάζεται στο κτήριο που περιλαμβάνει την μοναδική είσοδο του Καστελιού στον Πύργο.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 έως αργά το βράδυ, εγκαινιάζονται δύο εκθέσεις με κοινό τίτλο HUSHκαι θέμα την ηχητική και οπτική τεκμηρίωση μιας γαλήνιας τοπογραφίας στη Σαντορίνη. Η αλληλεπίδραση του παρατηρητή με το τοπίο μέσα από εικόνες και ήχους αποτελεί την κοινή αφετηρία και των δύο εκθέσεων.

Συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτηρίου θα παρουσιαστεί αναδρομική έκθεση φωτογραφίαςμε τίτλο ‘Χειμώνας’ του Boris Stoutκαι θέμα το χιονισμένο τοπίοτης Οία τοΝ χειμώνα του1983.

Παράλληλα στον πρώτο όροφο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουν μέρος στην ηχητική εγκατάσταση Still HereτηςAlyssa Moxley και τηςRamona Stout.Πρόκειται για ένα εγχείρημαπου περιλαμβάνει επεξεργασμένες ηχογραφήσεις απο τη Σαντορίνη με στόχο τη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην γεωγραφική τοπογραφία και το ηχητικό της περιβάλλον μέσα από την δημιουργία ενός ηχοτοπίου.Εφοδιασμένοι με μικρής τάσης δέκτες, οι επισκέπτες της έκθεσης θα δέχονται ήχους από σταθερούς πομπούς τοποθετημένους σε διάφορα σημεία της αίθουσας και καθώς κινούνται θα μπορούν να ανασυγκροτήσουνδιαφορετικές τοπικές αντιλήψεις και να αποδώσουν ακουστικές ερμηνειες.

Ο Boris Stout είναι φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Η Ramona Stout είναι εθνομουσικολόγος και η Alyssa Moxley εικαστικός καλλιτέχνης. Και οι τρείς ζουν μόνιμα στην Σαντορίνη.


Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι 21 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτα κάθε μέρα 10.00-14.00 και 15.00-22.00.